My happy kitchen test: Lassie rijke roerbak risotto

Nieuw in de supermarkt is de Lassie rijke roerbak risotto. In slechts 4(!) minuten zet je hiermee een heerlijke risotto op tafel. Zacht en vol van smaak. Aldus de makers van Lassie. Ik moet zeggen dat ik sceptisch was. Heel sceptisch. Risotto maken vergt nu eenmaal tijd, liefde en geduld, maar levert ook een uitzonderlijk smakelijk en romig rijstgerecht op. Dus waarom risotto maken als je daar de tijd niet voor hebt?

Lassie roerbak risotto



Aan de andere kant: in dezelfde tijd dat je een magnetronmaaltijd opwarmt kun je nu dus een heerlijk Italiaans bordje rijst klaarmaken. Zelfs in een 1-persoons variant. Laat het testen beginnen!

De gebruiksaanwijzing is simpel: Zet een anti aanbak hapjespan of wok op middelhoog vuur en verhit er een klontje boter of scheutje olie in. Doe er per persoon 1 kopje rijst bij en roer even om. Voeg per persoon 1 kopje bouillon toe, het kookt vrijwel direct. Roer gedurende 4 minuten af en toe om. De rijst neemt de bouillon op en de risotto is klaar om te serveren.

Wat ik dan wel weer opvallend vind is dat ‘maak een pannetje bouillon’ in deze omschrijving ontbreekt. Want dat heb je altijd op het vuur staan ofzo? Overigens kun je – vooral voor een eenpersoon portie – prima een kopje drinkbouillon klaarmaken.

Om het gerecht wat meer ‘cachet’ en de smaak van echte risotto te geven maakte ik het als volgt:

Risotto maken, de ingrediënten


  
 

Snijd een uitje fijn en bak deze een paar minuutjes op een middelhoog vuur in een klontje boter. Maak ondertussen een kleine hoeveelheid bouillon van een blokje of drinkbouillon.

 

Voeg aan de uien een kop (ca. 100 gram) rijst toe. Giet hier een flinke scheut witte wijn over en direct daarna een kop bouillon. Roer gedurende 4 minuten af en toe om. Wanneer alle wijn en bouillon is opgenomen voeg je een handje gerookte kipreepjes, een eetlepel crème fraiche en geraspte Parmezaanse kaas toe. Ook een klein blikje doperwtjes zal hierin perfect passen (had ik alleen even niet in huis).

Roerbak risotto



Het resultaat


Ondanks mijn vooringenomenheid tegen dit soort producten was ik aangenaam verrast. Okay, een echte risotto smaakt vele malen beter. Maar in slechts een paar minuten zo’n lekkere voedzame maaltijd op tafel zetten, ik had het niet verwacht. De rijst is inderdaad zacht en toch vol van smaak. En de uitjes, wijn en Parmezaanse kaas maken er heerlijk Italiaans gerecht van. Dus heb je weinig tijd, overweeg dan gerust deze Lassie rijke roerbak risotto!

Ook lekker:

Massaman Curry (Kaeng massaman) Massaman curry is – samen met de rode cocos curry – mijn favoriete Thaise gerecht. Ik heb lang geprobeerd om mijn curry te evenaren met die van ons&n...
Lasagne met kastanjechampignons en Parmaham Mijn lasagna di casa mia is niet alleen het meest populaire gerecht van mijn blog, ook thuis wordt deze Italiaanse ovenschotel nog vaak gegeten, al da...
Mijn favoriete comfort food: risotto Ken je de term ‘comfort food’? Comfort food is eten waar je blij van wordt. Comfort food is rustgevend, hartverwarmend, troostrijk. Een gerecht helema...
Het houdt niet op, niet vanzelf….nutteloze pakjes ... Alweer een derde blogartikel over de vele nutteloze pakjes en zakjes die je tegenkomt in de supermarkt (lees hier deel 1 en deel 2). Ik dacht wel klaa...

2 Comments

  1. Dit is dus de manier om echte Italiaanse traditie en de kunst van koken met passie en geduld in een paar minuten om zeep te helpen. Och, de honden hebben er weer een lekkere hap van!

  2. Haha jij hebt ook de keuringsdienst van waarden gekeken! Natuurlijk smaakt echte zelfgemaakte risotto van bijvoorbeeld arborio rijst het allerlekkerst. Maar ik vond dit product geeneens verkeerd smaken tov bijvoorbeeld een kant en klare maaltijd. En hé, gelukkig verschillen smaken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge