My happy kitchen test: Maggi aardappelvariatie pannenkoekjes

Net als waarschijnlijk iedereen vraag ik me regelmatig af wat we nu weer eens moeten eten vanavond. Variatie is belangrijk, daarom eten wij regelmatig pasta, rijst, couscous maar eigenlijk vrij weinig aardappelen. In veel Nederlandse huishoudens staat echter nog geregeld de Hollandse drie-eenheid op tafel: aardappelen, vlees en groente. Om daar ook eens op te variëren heeft Maggi twee nieuwe producten op de markt gebracht: pannenkoekjes en aardappelcupcakes. Vandaag test ik de pannenkoekjes.
 
Maggi aardappelvariatie pannenkoekjes


Wat is het?
Een droge mix die je mengt met melk (400 ml) en eieren (2) en op smaak brengt met ingrediënten naar keuze. Ik gebruikte uitgebakken spekjes en een klein handje geraspte kaas. Maar je kunt ook denken aan basilicum/zongedroogde tomaatjes of ham/ui. Een verpakking is goed voor 12 pannenkoekjes en voor 3-4 personen. Een portie van 3 pannenkoekjes bevatten gezamenlijk de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aardappelen en leveren 244 kcal (zonder de eventuele toevoegingen als spek etc.). Het product is glutenvrij.
Ik betaalde er € 1,39 voor bij Hoogvliet.
 
Beslag in de pan Goudbruin bakken

 

Lekker met appelmoes
 
 
En, is het wat?
De bereiding is niet moeilijk, al moet je er wel even bijblijven. Omdat je in een gemiddelde koekenpan niet meer dan vier pannenkoekjes tegelijk kan bakken is het handig de reeds gebakken koekjes op een bord onder een stukje aluminiumfolie warm te houden. Man en ik waren gematigd enthousiast (een soort gebakken aardappelpuree…), maar zoonlief at een dubbele portie. Met appelmoes! Wellicht ideaal om lekker veel groente in te verwerken en aan kinderen voor te schotelen?

Ook lekker:

Unboxing Food We Love box april De tijd vliegt. En soms is dat fijn, want dan ligt er weer een doos vol lekkers op je te wachten! De maandelijkse food we love box wordt meestal in de...
My happy kitchen test: Happy people super snack fr... Dé trend in bloggersland: ontbijten met havermout. Gekookt of in de vorm van ‘overnight oates’, havermout die een nachtje heeft geweekt in melk of wat...
Unboxing: Food We Love box Ik had er al vaak over gelezen en er zelfs in een blogpost over geschreven: de Food We Love box. Toen ik in januari blij verrast werd door mijn loonst...
Review: AH Oat cookies caramel seasalt Je kunt wel zeggen dat 2015 het jaar was van de karamel zeezout. Of caramel seasalt zoals we in goed Nederlands liever lijken te zeggen. Opeens zag je...

2 Comments

  1. Het ziet er wel super lekker uit! Ik ga deze denk ik ook proberen binnenkort 🙂

  2. Moet je zeker doen Silke, dat van mij is ook maar een mening 🙂 En mijn zoontje vond het dus echt heerlijk! Ben ook wel benieuwd naar de cupcakes, die ga ik binnenkort maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge