My happy kitchen test: Maggi aardappelvariatie pannenkoekjes

Net als waarschijnlijk iedereen vraag ik me regelmatig af wat we nu weer eens moeten eten vanavond. Variatie is belangrijk, daarom eten wij regelmatig pasta, rijst, couscous maar eigenlijk vrij weinig aardappelen. In veel Nederlandse huishoudens staat echter nog geregeld de Hollandse drie-eenheid op tafel: aardappelen, vlees en groente. Om daar ook eens op te variëren heeft Maggi twee nieuwe producten op de markt gebracht: pannenkoekjes en aardappelcupcakes. Vandaag test ik de pannenkoekjes.

Maggi aardappelvariatie pannenkoekjes


Wat is het?
Een droge mix die je mengt met melk (400 ml) en eieren (2) en op smaak brengt met ingrediënten naar keuze. Ik gebruikte uitgebakken spekjes en een klein handje geraspte kaas. Maar je kunt ook denken aan basilicum/zongedroogde tomaatjes of ham/ui. Een verpakking is goed voor 12 pannenkoekjes en voor 3-4 personen. Een portie van 3 pannenkoekjes bevatten gezamenlijk de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aardappelen en leveren 244 kcal (zonder de eventuele toevoegingen als spek etc.). Het product is glutenvrij.
Ik betaalde er € 1,39 voor bij Hoogvliet.

Beslag in de pan Goudbruin bakken


Lekker met appelmoes


En, is het wat?
De bereiding is niet moeilijk, al moet je er wel even bijblijven. Omdat je in een gemiddelde koekenpan niet meer dan vier pannenkoekjes tegelijk kan bakken is het handig de reeds gebakken koekjes op een bord onder een stukje aluminiumfolie warm te houden. Man en ik waren gematigd enthousiast (een soort gebakken aardappelpuree…), maar zoonlief at een dubbele portie. Met appelmoes! Wellicht ideaal om lekker veel groente in te verwerken en aan kinderen voor te schotelen?

Ook lekker:

Vier keer lekker, snel en makkelijk met avocado Ben jij ook zo’n fan van avocado? Heerlijk in plakjes op brood met een beetje zout en peper, meer heb je eigenlijk niet nodig. Maar je kunt nog veel m...
Topwijnen bij Lidl Gaat je hart sneller kloppen bij het horen van namen als Château Giscours Of Meursault? Of ben je meer een type dat zo een flesje rood uit het schap t...
Zaterdagavond, tapasavond! Ik ben dol op koken en bakken, en sta zeker wel iedere dag in de keuken om iets lekkers te maken voor ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor. Maar oo...
My happy kitchen test: burrata Nederland heeft de Italiaanse kazen al lang geleden omarmd. Dol zijn we op Parmezaanse kaas, mascarpone, pecorino, gorgonzola, ricotta en mozzarella. ...

2 Comments

  1. Het ziet er wel super lekker uit! Ik ga deze denk ik ook proberen binnenkort 🙂

  2. Moet je zeker doen Silke, dat van mij is ook maar een mening 🙂 En mijn zoontje vond het dus echt heerlijk! Ben ook wel benieuwd naar de cupcakes, die ga ik binnenkort maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge