My happy kitchen test: Melkunie opklop softijs

Nieuw in de supermarkt: opklop softijs van Melkunie. Te vinden bij de houdbare zuivel in een pakje van 500 ml. Dat moeten we proberen!

Melkunie opklop softijs

Wat is het?
Opklopbare softijs-mix, verkrijgbaar in de smaken vanille of aardbei. De hoofdbestanddelen bestaan uit melk en room. Een portie bevat 166 kcal, uit een pak van een halve liter maak je ongeveer 5 porties softijs. De bereiding is vrij simpel. Giet in een (beslag)kom, mix voor 3 minuten en zet 3 uur in de vriezer. Haal het er na 3 uur weer uit (de softijs moet opstijven maar niet bevriezen, laat het anders nog even buiten de vriezer staan), klop nog een keer 3 minuten en smullen maar. Voor het perfecte softijsje wordt aangeraden gebruik te maken van een spuitzak. Ik betaalde er bij de Jumbo € 2,29 voor.

  
Even opkloppen In de vriezer Softijs met karamelsaus

En, is het wat?
Na 3 uur in de vriezer is het mengsel inderdaad voldoende stijf maar nog niet bevroren. Ik moest het een beetje van de wanden losschrapen met een lepel maar daarna lukte het wel om nog een paar minuten met de mixer te kloppen. Qua structuur lijkt het zeker op softijs! Ik had echt geen zin om het geheel nog eens in een spuitzak te proppen dus ik serveerde het in schaaltjes met wat karamelsaus. 

De structuur is prima, iets dikker dan softijs, de smaak is wel heel erg zoet. Al helpt die karamelsaus daar ook niet echt bij. Toch eet ik gewoon liever een softijsje in een hoorntje op een warme dag. En niet thuis als toetje. Manlief zat nog vol en zoon wilde maar een klein beetje. Nadeel is dan ook dat je met een behoorlijke bak ijs blijft zitten dat niet meer in te vriezen is. Je kunt het eventueel nog wel in de koelkast bewaren en de volgende dag gebruiken als basis voor een milkshake. Zogezegd, zo gedaan!

Ook lekker:

Stoofperenpavlova Wie houdt er nu niet van stoofpeertjes? Meestal worden stoofperen geserveerd als bijgerecht of groente, maar in dit recept spelen ze de hoofdrol in ee...
Tover-ijs Afgelopen zomer geïntroduceerd in de supermarkt: Tover-ijs van Van Gilse. Waarmee je dus zonder ijsmachine in een handomdraai ijs kunt maken. Het enig...
Sinterklaas chocoladetaart Het heerlijk avondje is (bijna) gekomen, het avondje van Sinterklaas! En wat past daar nou beter bij dan zo’n heerlijke en mooie sinterklaas chocolade...
My happy kitchen test: Hudson Bar & Kitchen K... Ik had al eens eerder kennis gemaakt met Hudson Bar & Kitchen toen er een pop-up filiaal werd geopend in danscafé Danzig in Den Haag. Nu heeft Hud...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge