Tover-ijs

Afgelopen zomer geïntroduceerd in de supermarkt: Tover-ijs van Van Gilse. Waarmee je dus zonder ijsmachine in een handomdraai ijs kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is melk, een pak toverijs en een mixer. En allerlei lekkers om het ijs op smaak te brengen. Normaal gesproken moet je zelfgemaakt ijs ieder half uur met een vork doorroeren, en dat zo’n 8 uur lang. Dit ijs kun je na bereiding in de vriezer doen en na 5 tot 8 uur heb je  roomijs.

Tover-ijs van Van Gilse



Het grootste voordeel is dat je kunt experimenteren met ingrediënten. Ik gebruikte voor de test een restje frambozen (van de blondies) en een paar eetlepels frambozenjam. Maar je kunt er natuurlijk ook koekkruimels, noten, chocolade of likeur aan toevoegen. Nadeel is de prijs. Een pak Tover-ijs kost 1,95. En dan heb je de toevoegingen nog niet meegerekend. Van een pak maak je ongeveer een liter ijs.
Hoe maak je het?
Meng 350 ml melk met het pak tover-ijspoeder in een grote hoge kom en mix het mengsel met een mixer gedurende 1 minuut op de laagste stand. Mix het mengsel vervolgens 2 minuten op de hoogste stand tot een romig geheel. Gebruik in ieder geval een grotere kom dan ik had gebruikt, bij mij kwam het ijs er bijna overheen! Voeg ingrediënten ( chocolade snippers, gehakte hazelnoten, jam toe). Vries het mengsel vervolgens in een diepvriesgeschikte bak gedurende 5-8 uur bij -18°C in.
Room en frambozen
Na zo’n zeven uur in de vriezer was dit het resultaat (ik had twee bakken gevuld) Hoe smaakte het?

Zelfgemaakt ijs


Niet slecht! Helemaal niet slecht! Ik kreeg ook spontaan zin in combinaties als amaretto met geschaafde amandelen of pepermunt/chocolade (after eight ijs). Zeker het proberen waard dus. 

Ook lekker:

My happy kitchen test: Hellmann’s mayonaise Nu eindelijk volop verkrijgbaar in Nederland, de mayonaise van Hellmann’s. Volgens ‘kenners’  de mayonaise der mayonaises. Werd dan ook fanatiek ...
My happy kitchen test: Dr. Oetker flammkuchen In het voor- en najaar gaan wij regelmatig een lang weekend naar Duitsland. In het gebied rond de Moezel, Saar en Rijn is de natuur prachtig en is er ...
My happy kitchen test: Healthy People watermeloen ... Het assortiment aan sappen is de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid. Was 'vroegah' Appelsientje de marktleider van de sapjes, met z'n Goudappeltje ...
My happy kitchen test: Churros Voornamelijk bekend van kermissen, braderieën en festivals: de churros kraam. Churros is een Spaanse variant op onze oliebol, maar dan in de vorm van ...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge