Zaterdagavond, tapasavond!

Ik ben dol op koken en bakken, en sta zeker wel iedere dag in de keuken om iets lekkers te maken voor ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor. Maar ook ik heb wel eens momenten dat ik er even helemaal klaar mee ben en ga dan gerust voor afhaal, kant-en-klaar of bezorgservice. De complete kaart van de Chinees en Pizzeria kennen we nu wel zo’n beetje, dit keer was het tijd voor tapas! Ofwel zaterdagavond, tapasavond!

Kastanjechampignons met kaas, aioli en kip

Van Jumbo mocht ik kennis maken met de geheel vernieuwde tapaslijn. Uitermate geschikt voor een gezellige borrel of als vervanging van de avondmaaltijd. Kijk, daar had ik nu wel oren naar! De tapaslijn bestaat uit verschillende soorten koude tapas, zoals gevulde pepers en olijven maar ook warme hapjes zoals piri-piri spiesjes en gegrilde kastanjechampions met kaasvulling.

 

De variatie is groot, en voor zowel de vlees-, vis- als vega-liefhebber is er van alles te vinden. Vreemde eend in de bijt is naar mijn idee de Oostenrijkse Kaiserschmarrn. Heerlijk hoor, maar tapas??

Je kunt de hapjes in schaaltjes doen maar ook de bakjes waarin de tapas zijn verpakt zien er prima uit en kunnen zo op tafel worden gezet. De warme tapas verwarm je eenvoudig in de magnetron, de bereidingstijd (varierend van 30 seconden tot 2 minuten) staat op de verpakking.

De prijzen van de tapas varieren tussen de € 1,00 en € 3,25 maar bij aanschaf van drie bakjes tapas betaal je maar 5 euro.

Verschillende tapasbakjes van Jumbo


Wij probeerde acht verschillende tapas en vulden dit nog aan met Turks brood en aioli. Een heerlijke en gevarieerde tapasavond!


Tomaatkaviaar, gegrilde groente en houmous


Het tapas-assortiment is behoorlijk groot, hieronder een selectie:

 

  • Paprika gevuld met geitenkaas
  • Gegrilde Italiaanse Borretane uitjes
  • Tomaten kaviaar
  • Kaiserschmarrn
  • Kastanjechampions gevuld met kaas
  • Tomaatjes gevuld met quinoa-salade
  • Roggesnack met oude kaas
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Dadels met geitenkaas
  • Half gedroogde tomaten
  • Kleine zoete pepertjes
  • Kipspiesjes grillkruiden
  • Houmous (in smaken als rasel hanout, wasabi, pompoen, koriander)
  • Wraphapjes rauwe ham

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Ook lekker:

Culinewsflash mei 2017 Afgelopen maand was een maand vol foodpost en events. Zo heb ik tijdens de culiperslunch kennis kunnen maken met de meest lekkere en bijzondere produc...
My happy kitchen test: Crazy pea + recept voor pas... Via een bevriende schoolplein-moeder kreeg ik een Crazy Pea cress plantje van Discover Fresh. Ik was hier ontzettend nieuwsgierig naar. Kiemplantjes z...
My happy kitchen test: peppr-naise Ik schreef het al vaker: ik ben dol op kleinschalige culinaire initiatieven. Van mensen die besluiten verse marshmallows te gaan maken en verkopen per...
My happy kitchen test: French’s mosterd en relish... Nieuw in het schap, exlusief bij Albert Heijn, zijn de sauzen van French’s. Deze nummer 1 sauzen uit Amerika zijn sinds kort ook in Nederland verkrijg...

2 Comments

  1. Oooo dit klinkt zo lekker! Ga ik binnenkort ook weer eens doen, lekkere tapas eten op zondagmiddag! Jammm klinkt goed.

  2. Koken is heerlijk maar af en toe moet je jezelf ook even laten verwennen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge