Zaterdagavond, tapasavond!

Ik ben dol op koken en bakken, en sta zeker wel iedere dag in de keuken om iets lekkers te maken voor ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor. Maar ook ik heb wel eens momenten dat ik er even helemaal klaar mee ben en ga dan gerust voor afhaal, kant-en-klaar of bezorgservice. De complete kaart van de Chinees en Pizzeria kennen we nu wel zo’n beetje, dit keer was het tijd voor tapas! Ofwel zaterdagavond, tapasavond!

Kastanjechampignons met kaas, aioli en kip

Van Jumbo mocht ik kennis maken met de geheel vernieuwde tapaslijn. Uitermate geschikt voor een gezellige borrel of als vervanging van de avondmaaltijd. Kijk, daar had ik nu wel oren naar! De tapaslijn bestaat uit verschillende soorten koude tapas, zoals gevulde pepers en olijven maar ook warme hapjes zoals piri-piri spiesjes en gegrilde kastanjechampions met kaasvulling.

 
De variatie is groot, en voor zowel de vlees-, vis- als vega-liefhebber is er van alles te vinden. Vreemde eend in de bijt is naar mijn idee de Oostenrijkse Kaiserschmarrn. Heerlijk hoor, maar tapas??

Je kunt de hapjes in schaaltjes doen maar ook de bakjes waarin de tapas zijn verpakt zien er prima uit en kunnen zo op tafel worden gezet. De warme tapas verwarm je eenvoudig in de magnetron, de bereidingstijd (varierend van 30 seconden tot 2 minuten) staat op de verpakking.

De prijzen van de tapas varieren tussen de € 1,00 en € 3,25 maar bij aanschaf van drie bakjes tapas betaal je maar 5 euro.

Verschillende tapasbakjes van Jumbo


Wij probeerde acht verschillende tapas en vulden dit nog aan met Turks brood en aioli. Een heerlijke en gevarieerde tapasavond!


Tomaatkaviaar, gegrilde groente en houmous


Het tapas-assortiment is behoorlijk groot, hieronder een selectie:

  • Paprika gevuld met geitenkaas
  • Gegrilde Italiaanse Borretane uitjes
  • Tomaten kaviaar
  • Kaiserschmarrn
  • Kastanjechampions gevuld met kaas
  • Tomaatjes gevuld met quinoa-salade
  • Roggesnack met oude kaas
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Dadels met geitenkaas
  • Half gedroogde tomaten
  • Kleine zoete pepertjes
  • Kipspiesjes grillkruiden
  • Houmous (in smaken als rasel hanout, wasabi, pompoen, koriander)
  • Wraphapjes rauwe ham

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Ook lekker:

Ne pas foie-gras (of kippenleverparfait) Mijn lieve ouders namen voor mij deze week een fles cognac mee uit Frankrijk. De hoogste tijd om weer eens paté te maken! Hoewel de smaak onovertroffe...
Lidl Vitasia weken Als liefhebber van de Aziatische keuken (Thais! Indiaas!) word ik blij van de Vitasia weken van de Lid (2-15 juni). En nog blijer werd ik toen mij gev...
Veelzijdige Enjoya paprika’s: gevuld met ris... Onlangs mocht ik een hele doos Enjoya paprika ontvangen. Twaalf enorm grote en prachtige Enjoya paprika’s, met een prachtige rood-gele kleur. Een gloe...
The Harbour Club, Scheveningen Het stond al een poosje op mijn verlanglijstje, eten bij The Harbour Club in Scheveningen. Tijdens een zakendiner eind november was het dan eindelijk ...

2 Comments

  1. Oooo dit klinkt zo lekker! Ga ik binnenkort ook weer eens doen, lekkere tapas eten op zondagmiddag! Jammm klinkt goed.

  2. Koken is heerlijk maar af en toe moet je jezelf ook even laten verwennen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge