Kikkererwtensalade met feta en avocado

Kikkererwtensalade met feta en avocado

De verenigde naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En dat werd ook wel eens tijd! In 2014 schreef ik al een ‘ode aan de boon’. Trendsettertje hè 😉 Deze lang onderschatte groente is niet alleen lekker maar ook nog eens een superfood in vermomming. Bonen zijn lekker, een bron van eiwitten en vezels, goedkoop, gezond en duurzaam. Vervang je stukje vlees of vis dus wat vaker door een portie bonen. Of maak eens deze heerlijke kikkererwtensalade met feta en avocado!

Kikkererwtensalade met feta en avocado

Ik ben zelf een groot fan van bonen. In de soep, als groente, in de salade, ik eet zelfs graag een schaaltje tuinbonen gewoon als tussendoortje! Mijn favoriete boon is toch wel de kikkererwt. Natuurlijk om er heerlijke hummus van te maken. Maar met de lekkere bite en nootachtige smaak leent de kikkererwt zich uitstekend voor het maken van een lekkere salade. En als man en kind weer eens zin hebben in een avondje snackbar (waar je mij dus echt niet blij mee maakt!) maak ik voor mijzelf in no time deze kikkererwtensalade met feta en avocado. Het zoute van de feta combineert perfect met de romige avocado. Koriander maakt de smaak voor mij helemaal af maar een lekkere variant hierop is bijvoorbeeld wat fijngesneden blaadjes verse munt!

Kikkererwtensalade met feta en avocado

Wat heb je nodig (1 persoon):

  • Blikje kikkererwten (150 gram, Bonduelle)
  • Halve avocado
  • Handje fetablokjes
  • Koriander naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Beetje citroensap of limoensap
  • Peper en zout

Giet de kikkererwten af en spoel ze even om in een vergiet. Laat goed uitlekken. Snijd de avocado in kleine blokjes. Meng de kikkererwten met de avocadoblokjes en feta. Meng de olijfolie met een beetje citroen of limoensap, voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe en roer door de salade. Bestrooi met fijngesneden koriander of munt naar smaak.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kikkererwtensalade met feta en avocado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Ook lekker:

Veelzijdige Enjoya paprika’s: gevuld met ris... Onlangs mocht ik een hele doos Enjoya paprika ontvangen. Twaalf enorm grote en prachtige Enjoya paprika’s, met een prachtige rood-gele kleur. Een gloe...
Twee ons groente en een ode aan de boon! Hoewel we in Nederland meer groenten zijn gaan eten dan een aantal jaren geleden, komen de meeste mensen lang niet aan de aanbevolen hoeveelheid van 2...
Pastasalade Caprese Deze pastasalade Caprese is gebaseerd op de beroemde Italiaanse insalata Caprese. De salade – vrij vertaald ‘in de stijl van Capri’ – is gebaseerd op ...
Herfstsalades Salades zijn vooral favoriet in de zomer. Het is gezond, snel klaar en lekker. Maar ook in de herfst kun je gemakkelijk een salade op tafel zetten. Ge...
koken & tafelen algemeen

5 Comments

  1. Hmmm deze salade lijkt mij erg lekker!!
    Desiree | Sweet Happinez recently posted…PANDA TAART VOOR GWENMy Profile

  2. Ziet er lekker uit zeg! Ik ga ‘m ook eens proberen.

  3. Dat klinkt heel leuk en het is nog vegetarisch ook, net als ik 😉
    Jo’s Daughter recently posted…A little breakMy Profile

  4. Mmm… lekker! Toevallig kikkererwten gehaald voor de hummus, deze houd ik dus nog even in gedachten om ook te maken 😀
    FabulousHeidi recently posted…PLOG: Lifestyle Pressday PRBB AmsterdamMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge