3 x borrelhapjes voor oudejaarsavond

Voor ons dit jaar geen borrelhapjes voor de buis. Sinds een aantal jaren vieren wij – als het even kan – oud- en nieuw in het buitenland. En dan bij voorkeur in de zon. Liefst niet te ver, langer dan een week lukt niet gezien school en werk. En om dan twee keer een dag in het vliegtuig te zitten vind ik zonde. We zijn we nu al een paar keer naar de Canarische Eilanden geweest, op het eiland La Palma. Met een temperatuur van rond de 22 graden voor ons de ideale bestemming! Ook vandaag vertrekken we weer, met in de koffer drie Unox-mutsen voor ons eigen nieuwjaarsduik voor ‘watjes’!

 
Blini met gerookte forel



Voor de thuisblijvers heb ik drie lekkere borrelhapjes verzameld voor oudejaarsavond. Ik wens jullie allemaal alvast een gezellige avond, geniet (nooit met mate) en doe voorzichtig met vuurwerk!

p.s. Ik ga – na in december dagelijks een blogpost te hebben geplaatst – vanaf nu weer door in het oude vertrouwde (en rustiger!) tempo van 4x in de week. Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag dus altijd een nieuwe blogpost!

Mini-blini (poffertje) met gerookte forel

Bak 12 poffertjes of gebruik een pak kant-en-klare poffertjes. Meng een paar eetlepels naturel roomkaas met twee theelepels geraspte mierikswortel (potje). Snijd een pakje gerookte forelfilet in stukjes. Doe een lik mierikswortelroomkaas en een stukje forel op een poffertje en doe er een prikkertje door.

Gevulde eieren


Gevulde eieren

De klassieker op iedere borreltafel. Maken een heuse come-back dit jaar. Kook 10 eieren hard in ca. 8 minuten. Laat schrikken in koud water en even afkoelen. Pel de eieren en halveer ze. Wip met een theelepeltje de eierdooiers eruit en doe die in een schaaltje. Snijd een dun plakje van de onderkant van de eiwithelften (blijven ze beter staan) en rangschik op een mooie schaal. Spuit een halve tube Zaanse mayo leeg bij de eierdooiers en prak tot een romig geheel. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Doe het eigeel-mayomengsel in een spuitzak (of knip een puntje van een diepvrieszak) en spuit de eiwithelften vol. Bestrooi luchtig met paprikapoeder.

Rolletjes vleeswaar



Salami rolletje met walnotenroomkaas/Rauwe ham met truffeltapenade

Maak rolletjes van plakjes vleeswaar door ze te vullen me kaas, tapenade, salade, fruit etc. Hier vulde ik bijvoorbeeld rolletjes venkel-salami met walnotenroomkaas. En rauwe ham met truffeltapenade. Maar die laatste is bijvoorbeeld ook heerlijk met een dun plakje peer en gorgonzola. Laat je fantasie & smaak de vrije loop!

Ook lekker:

Homemade corndogs Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van ze...
Kaastengels van Sandy In juni was het alweer een jaar geleden dat mijn collega Sandy – veel te jong – is overleden. Het leven is soms zo oneerlijk. Ik herinner mij Sandy al...
Foodblogswap: chocolade havermoutrepen met dadels Op Facebook ben ik lid van een besloten groep ‘Foodbloggers’. Op deze digitale ontmoetingsplek wisselen we tips uit, kun je vragen stellen en hebben w...
Zonder pakjes en zakjes: verse kruidenboter Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomen...

6 Comments

  1. Wat heerlijk om oud en nieuw in het buitenland te vieren. Geniet ervan!

  2. Oud & Nieuw vieren in het buitenland, hoe fijn is dat! Heel veel plezier en geniet ervan 😀

  3. Handig en lekker die borrelhapjes, ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

  4. Dank je Kim, dat gaat vast en zeker lukken! Fijne oudejaarsavond alvast.

  5. Heel fijn kan ik je zeggen :). Jij ook fijn oud & nieuw!

  6. Geniet ervan en vast een fijn oud & nieuw!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge