Kaastengels van Sandy

Kaastengels van Sandy

In juni was het alweer een jaar geleden dat mijn collega Sandy – veel te jong – is overleden. Het leven is soms zo oneerlijk. Ik herinner mij Sandy als een lieve, vrolijke, levenslustige en mooie vrouw. En als fantastische moeder van twee kinderen (haar jongste zoon was een week ouder dan Bodhi). En ik herinner mij haar voorliefde voor kaastengels: de kaastengels van Sandy!

Kaastengels van Sandy

Borrel

Als er een borrel was, was Sandy daarbij. Sandy bracht geen feestvreugde, zij was de feestvreugde. Dol op een drankje (of twee!) en een hapje. En als dan eindelijk de schaal met bittergarnituur langs kwam, dan waren de kaasstengels favoriet. Bij alle collega’s overigens. We hebben er heel wat weggewerkt met z’n allen. En de laatste, die was natuurlijk altijd voor Sandy.

topking kaastengels

Kaastengels of kaasstengels?

Je hebt verschillende merken kaasstengels, en de goede zijn ook best prijzig. Het zijn feitelijk mini loempiaatjes gevuld met oude kaas. De lekkerste zijn die van Topking. En die heten dus Kaastengels. Met een s minder. Of je maakt ze gewoon zelf. Ik noemde het al in de foodbucketlist voor de 2e helft van 2017: dit recept draag ik op aan Sandy. Dat er – in de hemel of waar ze ook is – maar veel goede borrels mogen zijn. Met kaastengels!

Kaastengels van Sandy

Kaastengels van Sandy

 Wat heb je nodig (16 stuks)

  • 4 vellen filodeeg
  • 16 reepjes oude kaas
  • chilisaus
  • zonnebloemolie of frituurpan

Laat de vellen filodeeg ontdooien. Leg een vel op een snijplank in snijd diagonaal in vieren. Je hebt nu vier driehoekjes.

Leg een reepje oude kaas op de lange zijde van de driehoek. Rol vanaf de lange zijde op tot ca. de helft en vouw dan de punten aan de zijkanten naar binnen. Rol verder op en plak het puntje met wat water vast.

Verhit de zonnebloemolie in een pan of de frituurpan tot 180 graden en bak de rolletjes in ca. 2 minuten goudbruin. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaastengels van Sandy
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Ook lekker:

Homemade garnalenkroketjes Echt zo’n recept dat al veels te lang op mijn to cook list stond: homemade garnalenkroketjes. Na mijn mislukte poging tot kaaskroketjes verdween dit p...
Zelf lahmacun of Turkse pizza maken Lahmacun is afgeleid uit het Arabische lahm bi `adjien wat vlees op deeg betekent. In veel landen is het echter meer bekend als Turkse pizza. En het i...
My happy kitchen test: NoCandy Snoep verstandig, eet een appel. Een oude uitdrukking die nog steeds staat als een huis. Maar tegenwoordig kun je nog veel gevarieerder verstandig sno...
Gevulde kaassoesjes Voor de maandelijkse foodblogswap mocht ik koken van de blog van Lisette, die samen met haar vriend en twee dochtertjes een chambres & table d’hôt...

Tags

koken & tafelen algemeen

3 Comments

  1. Mooi Anne Marie ja het leven is soms zo oneerlijk. Weet je dat ik nog nooit van kaastengels heb gehoord?
    Frits schuster recently posted…Kaastengels van SandyMy Profile

  2. Zit ik dicht bij het vuur (of de kaas in dit geval 🙂 ) Er is natuurlijk een goede reden dat die van Topking zo lekker zijn !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge