Pastasalade spiesjes Caprese

Pastasalade spiesjes Caprese

Als je binnenkort nog eens gaat picknicken of je bent uitgenodigd voor een tuinfeest of bbq en gevraagd iets mee te nemen, denk dan eens aan deze lekkere pastasalade spiesjes Caprese! Eenvoudig voor te bereiden, makkelijk mee te nemen en heel erg lekker!

Pastasalade spiesjes Caprese

Pastasalade

Pastasalades, wij kunnen er hier thuis geen genoeg van krijgen. Favoriet hier is onze salade bandiera italiana, maar ook de BLT pastasalade smaakt altijd heerlijk bij de bbq. Meestal maak ik de salade in een grote schaal, maar toen ik voor een verjaardag onlangs wat lekkere hapjes wilde maken, ging ik voor deze vrolijke spiesjes, geïnspireerd door Laura’s Bakery. Sindsdien maak ik ze ook weleens voor Bodhi om mee naar school te nemen.

Alla Caprese

Ik koos voor de klassieke combinatie Caprese van tomaat, mozzarella en basilicum. Gebruik wel altijd buffel mozzarella, dat smaakt zo veel malen lekkerder. Van Galbani koop ik altijd bekers met mini bolletjes, maar je kunt natuurlijk ook een grote bol in stukken scheuren. Let bij de vulling van de tortellini op of je het gerecht geschikt wil maken voor vegetariërs. Kies dan in ieder geval voor een vulling zonder vlees!

Pastasalade spiesjes Caprese

En sinds ik een Rosti Mepal kruidenpot gebruik (waarbij het plantje van onderaf water krijgt via een koordje) blijft mij verse basilicum plantje volop groeien en bloeien! Ik kan zo’n systeem echt aanraden, voorheen hield ik mijn plantje nog geen week in leven.

Pastasalade spiesjes Caprese

Pastasalade spiesjes Caprese

Wat heb je nodig (15 spiesjes):

  • Tortellini (verse of gedroogde, met vulling naar smaak), 30 stuks
  • Mozzarella (grote bol of mini-bolletjes, 15 stuks)
  • Tomaatjes (cherry of roma tomaatjes, 10 stuks)
  • Basilicum
  • Pesto (vers of uit een potje)

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel in een vergiet af met koud water (dat stopt het kookproces). Roer de pasta om met ca. 2 eetlepels pesto.

Rijg de tortellini aan een lange prikker, voeg een tomaatje, bolletje mozarella en blaadje basilicum toe en eindig wederom met een tortellini (eigenlijk tortellino, enkelvoud). Leg de spiesjes op een schaal (of neem mee in een plastic doos met deksel) en besprenkel met wat extra pesto.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta salade spiesjes caprese
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Ook lekker:

(Zon)ovengedroogde tomaatjes Op het geweldige blog van Koken met Karin kwam ik dit recept voor ovengedroogde tomaatjes tegen. Bij gebrek aan Italiaanse zon drogen wij onze tomaatj...
Vier de lente met deze cheesecake strawberries! Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stampp...
Vier snelle en makkelijke Halloween snacks! Komende zaterdag is het Halloween. Ik zet hieronder een paar leuke en makkelijke Halloween snacks voor je op een rij.  Iets meer tijd? Bekijk dan ook ...
My happy kitchen test: Levenslust notenmix Snoep verstandig, eet een appel. Of beter nog, eet noten. Want noten zijn gezond en zitten boordevol vitaminen en mineralen. Bij de Hoogvliet kwam ik ...
Kerstwinkel 2017

2 Comments

  1. Oeeh dit ziet er echt heel goed uit! Hier kan ik als studentje nog wel wat van leren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge