Home » Snack attack! Geroosterde kikkererwten

Snack attack! Geroosterde kikkererwten

Trek in een lekkere en toch gezonde snack? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten. Boordevol ijzer, vitame B en eiwitten. Maar ook gewoon erg lekker!

Geroosterde kikkererwten

Ik gebruikte dit keer de Baharat kruidenmix van Jonnie Boer. Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en is populair in het Midden Oosten. Het is een mengsel van o.a. paprika, korianderzaad, peper, kaneel, komijn, kardemom en nog meer. Je kunt ook andere kruiden uit je voorraadkast gebruiken, net wat je lekker lijkt.

Geroosterde kikkererwten

Wat heb je nodig:

  • 250 gram kikkererwten (pot of blik)
  • ½ eetlepel Baharat kruiden of andere kruiden mix.
  • 1 eetlepel olie (ik gebruikte pompoenpitolie, maar gewone olijfolie voldoet prima)
  • Snufje (zee)zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en leg ze even kort te drogen op een theedoek. Meng de kikkererwten met de olie en de kruiden , roer goed door. Bekleed een ruime ovenschaal met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Rooster ca. 30 minuten in de oven, roer even om en rooster nog een keer 15 minuten. Laat volledig afkoelen. Je kunt de geroosterde erwtjes ca. 1 week goedhouden in een luchtdicht bakje.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Ziet er lekker uit deze healthy snack, yum 🙂

  2. Ik wil het de volgende keer maken met gerookte paprikapoeder, lijkt me ook een fijne combi!

  3. Oooh deze zijn zo lekker. Staan bij mij ook op de agenda voor Friday Food day. Yum!

  4. Ja is idd echt een snack voor jou!

  5. sunny mama

    Wat een goed idee! Had er nog nooit van gehoord maar lijkt me errug lekker. Ga ik ook een keertje proberen.

  6. Het is een beetje zoeken naar de juiste oveninstelling en baktijd, maar lekker zijn ze zeker!

  7. Gooi het vocht uit blik of glas niet weg. Weeg het vocht en ga met garden van de mixer kloppen; als het goed is wordt dit net opgeklopt eiwit. als het schuimig is, dan ongeveer 2/3 van het vochtgewicht aan suiker er in delen bij en je hebt meringue schuim. In de oven laten droogbakken 9± 100 gr 2 uur in de oven0 of maak er Haagse bluf van. Op Google Aqua Faba intikken en je krijgt heel veel recepten hiermee. Ook mayonaise. Het is dan ECHT veganistisch.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*