Snack attack! Geroosterde kikkererwten

Trek in een lekkere en toch gezonde snack? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten. Boordevol ijzer, vitame B en eiwitten. Maar ook gewoon erg lekker!

Geroosterde kikkererwten



Ik gebruikte dit keer de Baharat kruidenmix van Jonnie Boer. Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en is populair in het Midden Oosten. Het is een mengsel van o.a. paprika, korianderzaad, peper, kaneel, komijn, kardemom en nog meer. Je kunt ook andere kruiden uit je voorraadkast gebruiken, net wat je lekker lijkt. 

Geroosterde kikkererwten – wat heb je nodig:

  • 250 gram kikkererwten (pot of blik)
  • ½ eetlepel Baharat kruiden of andere kruiden mix.
  • 1 eetlepel olie (ik gebruikte pompoenpitolie, maar gewone olijfolie voldoet prima)
  • Snufje (zee)zout


Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en leg ze even kort te drogen op een theedoek. Meng de kikkererwten met de olie en de kruiden , roer goed door. Bekleed een ruime ovenschaal met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Rooster ca. 30 minuten in de oven, roer even om en rooster nog een keer 15 minuten. Laat volledig afkoelen. Je kunt de geroosterde erwtjes ca. 1 week goedhouden in een luchtdicht bakje.

Ook lekker:

Homemade garnalenkroketjes Echt zo’n recept dat al veels te lang op mijn to cook list stond: homemade garnalenkroketjes. Na mijn mislukte poging tot kaaskroketjes verdween dit p...
My happy kitchen test: Artisan grains snack pot I love foodpost! Van Artisan Grains, producent van natuurlijke granen en zaden, kreeg ik hun nieuwste product toegestuurd: de Artisan grains snack pot...
Regenboogwortels met honing en noten Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze regenboogwortels uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de...
Ne pas foie-gras (of kippenleverparfait) Mijn lieve ouders namen voor mij deze week een fles cognac mee uit Frankrijk. De hoogste tijd om weer eens paté te maken! Hoewel de smaak onovertroffe...

8 Comments

  1. Ziet er lekker uit deze healthy snack, yum 🙂

  2. Ik wil het de volgende keer maken met gerookte paprikapoeder, lijkt me ook een fijne combi!

  3. Oooh deze zijn zo lekker. Staan bij mij ook op de agenda voor Friday Food day. Yum!

  4. Ja is idd echt een snack voor jou!

  5. Wat een goed idee! Had er nog nooit van gehoord maar lijkt me errug lekker. Ga ik ook een keertje proberen.

  6. Het is een beetje zoeken naar de juiste oveninstelling en baktijd, maar lekker zijn ze zeker!

  7. Gooi het vocht uit blik of glas niet weg. Weeg het vocht en ga met garden van de mixer kloppen; als het goed is wordt dit net opgeklopt eiwit. als het schuimig is, dan ongeveer 2/3 van het vochtgewicht aan suiker er in delen bij en je hebt meringue schuim. In de oven laten droogbakken 9± 100 gr 2 uur in de oven0 of maak er Haagse bluf van. Op Google Aqua Faba intikken en je krijgt heel veel recepten hiermee. Ook mayonaise. Het is dan ECHT veganistisch.

Laat een reactie achter bij Anne-Marie Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge