Vier de lente met deze cheesecake strawberries!

Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stamppotten, erin met de pastasalades en veel vers fruit! In de supermarkt vond ik een doos prachtige grote aardbeien. Ideaal voor dit leuke en simpele recept waarmee je evengoed veel indruk kunt maken. Een soort inside out strawberry cheesecake, ik noem ze cheesecake strawberries. 

 
Cheesecake strawberries



Je vult de aardbeien met gezoete roomkaas en dipt ze in verkruimelde koekjes. Alle ingrediënten dus van een cheesecake, maar dan even anders!


Cheesecake strawberries – wat heb je nodig:


  • Bak grote aardbeien (des te groter des te makkelijker)
  • Pakje MonChou of anders verse roomkaas
  • Poedersuiker (naar smaak)
  • Biscuitjes of andere koekjes (naar smaak)
  • (wegwerp)spuitzak


Snijd het kroontje van de aardbei en hol met een klein scherp mesje de aardbei voorzichtig uit. Snij ook een dun plakje van de punt zodat de aardbei rechtop blijft staan. 

Uitgeholde aardbeien



Klop de roomkaas zacht en voeg zoveel poedersuiker toe als je zelf lekker vindt. Doe de monchou in een spuitzak en spuit deze in de aardbei. Laat opstijven in de koelkast. Doe de biscuitjes in een stevige plastic zak en sla tot kruimels met bijvoorbeeld een deegroller. Strooi, vlak voor het serveren, de koekkruimels op de aardbei.

Ook lekker:

Halloween DIY: graveyard chocolat mousse Vroegâh - toen ik jong was -  had je nog geen Halloween. Het bestond natuurlijk wel, in Amerika. Maar in ons land werd Halloween niet gevierd en kende...
Salted caramel mousse met popcorn Salted caramel mousse met popcorn. Alleen van de titel ga ik al een beetje kwijlen…Dit overheerlijke recept komt van de Nieuw-Zeelandse foodblogger Fr...
Ne pas foie-gras (of kippenleverparfait) Mijn lieve ouders namen voor mij deze week een fles cognac mee uit Frankrijk. De hoogste tijd om weer eens paté te maken! Hoewel de smaak onovertroffe...
Sneeuwbol cupcakes Op Pinterest kwam ik eetbare sneeuwbol cupcakes tegen. Met een transparante bol gemaakt van gelatine. Een hels karwei leek het me. Maar ik vond ze zo ...

8 Comments

  1. Yeah spring is in 🙂 Ein-de-lijk wordt er ook zo blij van (hoewel ik ook vind dat elke jaargetijde zijn charme heeft) Zien er heerlijk uit deze cheesecake strawberries! Hier kun je mij wel blij mee maken 😀

  2. Overheerlijk recept! Dit ga ik zeker een keer proberen!

  3. Heb ik ook hoor, dat ieder jaargetijde zo wel zijn charmes heeft. Maar lente maakt mij wel bijzonder blij!

  4. Leuk, laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?

  5. Morgenavond zet ik dit op tafel voor de gasten.

  6. Wat leuk Jel, ben benieuwd hoe ze smaken! Bij jullie zijn de aardbeien vast veel lekkerder nu!

  7. met Pasen ga ik dit maken voor familie! ik krijg trek van je site!

  8. Wat leuk Roella! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge