Voortreffelijke kaaskoekjes!

Bijna weekend! Eén van de aller, aller, allerlekkerste snacks voor bij een glaasje wijn of port zijn deze kaaskoekjes. Met goede ingrediënten en wat tijd geniet je dit weekend van kaaskoekjes die in één woord voortreffelijk zijn!

Kaaskoekjes




Wat heb je nodig:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram geraspte kaas (kaassoort naar smaak)
  • walnoten (of pecan, cashew)


Meng de bloem, boter en kaas tot een stevig deeg en rol die tot een worst van ca. 5 cm. doorsnede. Wikkel in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed het rooster met bakpapier, snijd de deegworst in dunne plakken en leg ze op het rooster. Doe op ieder koekje een halve walnoot. Bak de koekjes in ca. 20 minuten lichtbruin in de oven. Blijf er even bij, de baktijd kan variëren per kaassoort en oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op het rooster.

Kaaskoekjes

Ook lekker:

Pastasalade spiesjes Caprese Als je binnenkort nog eens gaat picknicken of je bent uitgenodigd voor een tuinfeest of bbq en gevraagd iets mee te nemen, denk dan eens aan deze lekk...
(Zon)ovengedroogde tomaatjes Op het geweldige blog van Koken met Karin kwam ik dit recept voor ovengedroogde tomaatjes tegen. Bij gebrek aan Italiaanse zon drogen wij onze tomaatj...
Temaki sushi Temaki sushi – ook wel handrolls genoemd - zijn mijn favoriete sushi. Onlangs heb ik een poging gewaagd ze thuis te maken. De eerste keer mislukte, wa...
My happy kitchen test: Levenslust notenmix Snoep verstandig, eet een appel. Of beter nog, eet noten. Want noten zijn gezond en zitten boordevol vitaminen en mineralen. Bij de Hoogvliet kwam ik ...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge