Voortreffelijke kaaskoekjes!

Bijna weekend! Eén van de aller, aller, allerlekkerste snacks voor bij een glaasje wijn of port zijn deze kaaskoekjes. Met goede ingrediënten en wat tijd geniet je dit weekend van kaaskoekjes die in één woord voortreffelijk zijn!

Kaaskoekjes




Wat heb je nodig:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram geraspte kaas (kaassoort naar smaak)
  • walnoten (of pecan, cashew)


Meng de bloem, boter en kaas tot een stevig deeg en rol die tot een worst van ca. 5 cm. doorsnede. Wikkel in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed het rooster met bakpapier, snijd de deegworst in dunne plakken en leg ze op het rooster. Doe op ieder koekje een halve walnoot. Bak de koekjes in ca. 20 minuten lichtbruin in de oven. Blijf er even bij, de baktijd kan variëren per kaassoort en oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op het rooster.

Kaaskoekjes

Ook leuk om te lezen:

TIP: Neem een kijkje in mijn webshop voor de leukste foodgadgets, -fashion en stationary!

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge