Voortreffelijke kaaskoekjes!

Bijna weekend! Eén van de aller, aller, allerlekkerste snacks voor bij een glaasje wijn of port zijn deze kaaskoekjes. Met goede ingrediënten en wat tijd geniet je dit weekend van kaaskoekjes die in één woord voortreffelijk zijn!

Kaaskoekjes




Wat heb je nodig:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram geraspte kaas (kaassoort naar smaak)
  • walnoten (of pecan, cashew)


Meng de bloem, boter en kaas tot een stevig deeg en rol die tot een worst van ca. 5 cm. doorsnede. Wikkel in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed het rooster met bakpapier, snijd de deegworst in dunne plakken en leg ze op het rooster. Doe op ieder koekje een halve walnoot. Bak de koekjes in ca. 20 minuten lichtbruin in de oven. Blijf er even bij, de baktijd kan variëren per kaassoort en oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op het rooster.

Kaaskoekjes

Ook lekker:

My happy kitchen test: Levenslust notenmix Snoep verstandig, eet een appel. Of beter nog, eet noten. Want noten zijn gezond en zitten boordevol vitaminen en mineralen. Bij de Hoogvliet kwam ik ...
Pittig gemarineerde kipsaté met mango-yoghurt dip Nu het weer maar zo heerlijk warm blijft en het volop zomer is, vertoeven we ook lekker veel buiten. Zeker in de namiddag voor gezellig borrel of barb...
Homemade corndogs Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van ze...
Vier snelle en makkelijke Halloween snacks! Komende zaterdag is het Halloween. Ik zet hieronder een paar leuke en makkelijke Halloween snacks voor je op een rij.  Iets meer tijd? Bekijk dan ook ...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge