(Zon)ovengedroogde tomaatjes

Op het geweldige blog van Koken met Karin kwam ik dit recept voor ovengedroogde tomaatjes tegen. Bij gebrek aan Italiaanse zon drogen wij onze tomaatjes in de oven. Naar het schijnt doen ze dat zelfs ook zo in Italië. Niks zongedroogd dus. Maakt niet uit, als het maar lekker smaakt!

Ovengedroogde tomaatjes



Wat heb je nodig
  • 1 bak tomaatjes
  • Scheut olijfolie
  • Paar takjes verste tijm
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper
Gebruik het liefst smaakvolle, kleine, tomaatjes, bijvoorbeeld romaatjes of mini pruimtomaten. Snijd ze in de lengte doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Bestrooi met zout, peper en tijmblaadjes. Besprenkel met een dun straaltje olijfolie. Zet in de oven en zet die aan op 100 graden, je hoeft niet voor te verwarmen. Wacht ca. anderhalf uur.

Ovengedroogde tomaatjes



Lekker door de salade, met mozzarella op een broodje, in een omelet, door de pasta etc.
Wil je ze bewaren of – in een leuke weckpotje – cadeau doen? Doe ze in een brandschone pot (even uitspoelen met kokend water – met wat extra tijm ertussen en giet er zoveel olijfolie bij tot ze onderstaan. Je kunt er eventueel nog wat kappertjes aan toevoegen. Dit is 2 tot 3 weken houdbaar en de olie kan na afloop nog gewoon in de sladressing.

Ook lekker:

Voortreffelijke kaaskoekjes! Bijna weekend! Eén van de aller, aller, allerlekkerste snacks voor bij een glaasje wijn of port zijn deze kaaskoekjes. Met goede ingrediënten en wat t...
Kaastengels van Sandy In juni was het alweer een jaar geleden dat mijn collega Sandy – veel te jong – is overleden. Het leven is soms zo oneerlijk. Ik herinner mij Sandy al...
Foodblogswap: chocolade havermoutrepen met dadels Op Facebook ben ik lid van een besloten groep ‘Foodbloggers’. Op deze digitale ontmoetingsplek wisselen we tips uit, kun je vragen stellen en hebben w...
3 x borrelhapjes voor oudejaarsavond Voor ons dit jaar geen borrelhapjes voor de buis. Sinds een aantal jaren vieren wij – als het even kan - oud- en nieuw in het buitenland. En dan bij v...

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge