De leukste kookboeken voor kinderen

De leukste kookboeken voor kinderen

Vandaag begint de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober). Deze Kinderboekenweek staan de opa’s en oma’s centraal onder het motto ‘voor altijd jong’. Misschien een leuk idee om voor je (klein)kind, neefje of nichtje een kookboek voor kinderen te kopen? Jong geleerd is oud gedaan tenslotte! Ik zet de leukste kookboeken voor kinderen alvast voor je op een rij.

zilveren-lepel

De zilveren lepel voor kinderen

De Italiaanse keuken is de ideale keuken voor kinderen. Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza of bosvruchtenijs? De Zilveren Lepel voor kinderen staat vol met heerlijke recepten uit het beroemde kookboek De Zilveren Lepel. Alles is speciaal aangepast voor kinderen, qua smaak en kooktechnieken.

 

kinderbakboek

Het lekkerste kinderbakboek

Smul jij graag van heerlijke cupcakes en taarten? En help jij graag in de keuken (met bakken én proeven) als er gebak op het menu staat? Dan moet dit boek voortaan op jullie aanrecht liggen! Cupcakes, muffins, macarons, chocoladetaart… Ze staan er allemaal in.

 

lekker-opscheppen

Lekker opscheppen

Met de gerechten in dit kookboek maak je een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma… Bovendien staan er allerlei leuke eetweetjes in het boek om iedereen aan tafel te verbluffen.

Thaise loempiaatjes, gemarineerde kipkluifjes, zalmpakketjes uit de oven of brownietaart, alle recepten zijn makkelijk om zelf te maken en zo lekker dat je gegarandeerd nog een keer mag koken!

 

grote-kookboek-voor-kinderen

Het grote kookboek voor kinderen

Heerlijke lasagne, gegrilde groentespiesjes, een jammie rijstschotel, … De recepten van deze en een heleboel andere gerechten staan in dit grote kookboek voor kinderen. Heb je interesse voor koken en wil je graag aan de slag in de keuken? Sla dan snel dit boek open en kies een van de vele recepten om van te smullen.

 

donald-duck-kookboek

Donald Duck kookboek

De Donald Duck, wie is er niet mee opgegroeid? Het Donald Duck kookboek is een kinderkookboek met de favoriete recepten van de leukste Disney-figuren. De ananasshake van Mickey of de Kwik, Kwek en Kwak-worsten. Maar ook Minnie’s muffins, Willie’s overheerlijke worteltjestaart en Guus Geluk-koekjes. En kun je nog niet zo goed koken, dan leert Oma Duck je eerst alle fijne kneepjes van het vak.

 

In dit artikel maak ik gebruik van affilated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook lekker:

My happy kitchen leest: Wedden dat het lekker is! ... Mijn kind is een alleseter. En dat is een zegen, vooral als je graag kookt en bakt. Want niets is zo fijn als je kind te zien genieten of hem (of haar...
Romige paranotenkaas van Delicously Ella Je zag het boek 'Delicously Ella' al voorbij komen bij 'De vijf beste kookboeken van oktober'. In haar boek laat Ella Woodward zien dat gezond eten vo...
Matses! Matses (of matzes) horen voor mij onlosmakelijk bij Pasen. Volgens mij aten we ze vroeger ook alleen maar rond die periode. Dik besmeerd met roomboter...
Melvita bijenlunch & urban beekeeping Op een zonnige vrijdagmiddag ging ik op uitnodiging van Melvita honing naar Amsterdam voor een heerlijke bijenlunch en een introductie op urban beekee...

One Comment

  1. Mijn kids hebben het Donald Duck boek en de Zilveren Lepel. Echt super leuke boeken. Als ze wat groter zijn kunnen ze er vrij zelfstandig mee aan de slag. Leuke cadeautjes voor de feestdagen.
    Esther recently posted…Oosters gemarineerde biefstuk reepjes met sperziebonen en notenrijstMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge