Let’s get wild tijdens de wildweek!

Let’s get wild tijdens de wildweek!

Vrijwel het hele jaar is er vers wild verkrijgbaar, omdat niet alle wildsoorten op hetzelfde moment geschoten mogen worden. Traditioneel wordt in Nederland de periode van 15 t/m 30 oktober wel het ‘wildseizoen’ genoemd. De jacht op de meest bekende wildsoorten in Nederland is dan toegestaan. Ik heb nog vrijwel geen wild recepten op mijn blog staan, maar in het seizoen eet ik het graag! Tijd dus voor een wildweek op My happy kitchen, let’s get wild!

Wildweek

Ik begin de wildweek met een zgn. round-up van wildrecepten van collega-foodbloggers. Op mijn blog vind je alleen het recept voor eendenborstfilet. En aangezien de meeste eendenborst in Nederland van tamme eend komt is dit technisch gezien ook geen wildrecept. Maar lekker is het wel! Onderstaand een gevarieerde selectie. Kijk vooral ook eens verder op deze blogs, je vindt er nog veel meer lekkere (wild)recepten!

kangoeroe-biefstuk-1024x683

Kangoeroe biefstuk  van Oh my dish

chinese-pannenkoekjes-eend

Chinese pannenkoekjes met eend van My foodblog

wildkroket-2

Wildkroket van hazenstoofvlees van Oesters & Uien

konijn-met-chorizo

Konijn met chorizo en paprika van Bijna net zo lekker als thuis

wildrollade

Wildrollade van Eat.Pure.Love

hertenbiefstuk-met-portsaus-met-logo-1024x683

Hertenbiefstuk met portsaus van Uit de pan van San

hollandse-ganzenrillette-medium

Hollandse rilette van poldergans van Ongewoon Lekker

ragout-ree

Ragout van ree met pompoenpuree van Cato cheft ‘t

stoofpot-hertenvlees

Stoofpot met hertenvlees van Duizenden1dag

En tot slot:

(Zonder foto) Penne met eendeworstjes ven cantharellen van Gereons Keuken Thuis

 

Ook leuk om te lezen:

TIP: Neem een kijkje in mijn webshop voor de leukste foodgadgets, -fashion en stationary!

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

3 Comments

  1. Yum! Ik hou van wild, al eet ik geen zwijn en haas. Wild vind ik toch ook een eerlijkere manier van vlees eten, omdat de beesten gewoon lekker hebben geleefd tot ze werden neer geknald.

  2. Leuk om te weten dat we midden in het wildseizoen zitten! Dat wist ik helemaal niet. Als ik straks naar de markt ga, zal ik eens opletten of de poelier daar bijzondere aandacht aan besteedt.
    Wat ik wel heb gemerkt, is dat de Marokkaanse slager rond kerst extra konijntjes beschikbaar heeft. Grappig, hé? 😉
    sunny mama recently posted…EEN SIMPEL TRUCJE OM WAT MAKKELIJKER AF TE VALLEN… APPELAZIJN!My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge