Coquilles met gember-limoenboter

Coquilles met gember-limoenboter

Dit voorgerechtje – coquilles met gember-limoenboter – is er eentje in de categorie: kleine moeite, groots effect. Want coquilles zijn namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Binnen 5 minuten (okay, het schoonmaken en voorbereiden van de boter niet meegerekend) heb je dit smaakvolle en mooie gerechtje op tafel staan. Hiermee maak je wel indruk op je eerste date, je schoonouders of beste vriendin!

coquilles met gember-limoenboter

Coquilles of Sint Jabobsschelpen?

Coquilles worden ook wel Sint Jacobsschelpen of coquille Saint Jacques genoemd. Je koopt ze bij voorkeur vers. Reken op twee coquilles per persoon als voorgerecht. De diepe helft van de schelpen kun je afwassen en bewaren, ook super leuk namelijk om bijvoorbeeld een lekkere vissalade of garnalencocktail in te serveren.

Coquilles met gember-limoenboter

Schoonmaken

Snijd de schelp open met een mes door de bovenkant van de coquille los te snijden van de schelp. Verwijder nu alle ‘aanhangsels’ rondom het witte mootje vlees. Dit kun je met je handen doen of met een mesje. Het oranje halvemaanvormige aanhangsel wat er soms bijzit is de kuit. Die kun je meebakken maar smaakt vrij sterk. Ik gooi het weg.

Snijd nu ook de onderkant los van de schelp. Het mooie witte mootje wat je overhoudt spoel je schoon en dep je droog met een stuk keukenpapier. Was de ‘diepe’ kant van de schelpen af en leg er vier klaar op een bordje.

Coquilles met gember-limoenboter

Coquilles met gember-limoenboter

Wat heb je nodig (voorgerecht, 4 personen)

  • 8 verse coquilles
  • 50 gram gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 limoen
  • 1 cm gember
  • ½ eetlepel sojasaus

Rasp de schil van de limoen boven de zachte boter. Schil en rasp de gember. Prak boter, limoen en gember goed door elkaar. Dit kun je eventueel ook eerder doen en dan de gember-limoenboter tot bereiding in de koelkast bewaren.

Verhit wat olie in een koekenpan en leg de coquilles erin. Bestrooi met wat zout en draai na 1 minuut om. Bestrooi opnieuw met zout en voeg de gember-limoenboter en een halve eetlepel sojasaus toe. Laat de boter mooi gelijkmatig smelten (schud een beetje met de pan) en laat de coquilles in 2-3 minuten mooi bruin kleuren. Verdeel de coquilles over de schelpen (twee per schelp) en schenk er nog wat van de botersaus over. Serveer bijvoorbeeld met vers ciabattabrood, om de saus lekker mee op te deppen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Coquilles met gember-limoenboter
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Ook lekker:

Gevulde portobello met camembert en honing Deze gevulde portobello met camembert en honing maakte ik voor de maandelijkse foodblogswap. Ik mocht deze maand koken van de blog Great little kitche...
Mini rozemarijn-kaastaartjes met gekarameliseerde ... Voor mijn tweede inzending in de #IKEAfoodchallenge maakte ik gebruik van de Ost präst kaas die in mijn pakket zat. Wat een ontzettend lekkere kaas is...
Mosterdsoep met uitgebakken spekjes Het eerste half jaar begint alweer bijna ten einde te lopen. Time flies when you're having fun! Van mijn foodbucketlist voor de 1e helft van 2017 maak...
Ravioli met vijg, pecan en parmaham Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteen inspiratie voor w...
koken & tafelen algemeen

2 Comments

  1. Trudy postma

    Zien er heerlijk uit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge