Zoet

Zelf macarons maken
Bakken, Zoet

Zelf macarons maken

Zelf macarons maken…… Het stond al zoooooo lang op mijn to bake lijstje. En zelfs op mijn fifty before fifty lijst. Maar het kwam er gewoonweg niet van. Beetje faalangst misschien? Maar toen ik in Foodies magazine maart prachtige pastelkleurige macarons zag staan wist ik, nu ga ik het zelf […]

Limoen lavendelcakejes
Bakken, Zoet

Limoen lavendelcakejes

Sinds ik die prachtige mini tulbandvorm van Cakeboss heb gewonnen (via Delicious), heb ik helemaal te smaak te pakken. Het is dan ook heel eenvoudig om vanuit een basisrecept cakejes te bakken en daar dan qua smaken en toppings op te variëren. Ik ben dol op de aparte smaak van […]

Zelf dropfudge maken
Zoet

Zelf dropfudge maken

Toen ik onlangs op internet bij Van Beekum tussen de kruiden en specerijen aan het snuffelen was viel mijn oog al snel op zoethoutwortelpoeder. Interessant! Die verdween dus snel in mijn digitale mandje – samen met nog een heleboel andere specerijen – en daarna in mijn keukenkastje. Maar wat maak ik daar nou […]

Traditionele Engelse flapjacks
Bakken, Zoet

Traditionele Engelse flapjacks

Tijdens onze laatste vakantie in Zuid-Engeland at ik voor het eerst flapjacks. Flapjacks zijn een soort van havermoutkoeken die sinds de 17e eeuw in Engeland worden gegeten. En echt ontzettend lekker en eenvoudig om te maken. Heb jij weleens Engelse flapjacks gegeten? Ze zijn heerlijk bij de thee of om als […]