Oreo-white brownie cake

Oreo-white brownie cake

Heb je binnenkort een feestje of moet je trakteren? Met deze Oreo-white brownie cake maak je meteen een onvergetelijke indruk. Zelf heb ik deze cake voor het eerst in de lunchroom gebakken en dat was meteen een groot succes! En vandaag deel ik met jullie dit heerlijke recept.

oreo-white brownie cake

Cake of cupcakes

Het beslag kan je ook in cupcake vormpjes bakken, om er muffins van te maken. Vul de vormpjes tot ca. 1 centimeter onder de rand, dan ontstaat er tijdens het bakken een mooie bolling op de muffin. Het is een makkelijke cake om te maken en……hij is echt VET lekker! Te goed om te delen. Eet smakelijk!

oreo-white brownie cake

Oreo-white brownie cake

Wat heb je nodig:

  • 300 gram suiker120 gram bloem
  • 125 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels cacao
  • 160 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 1 doosje witte Oreo-koekjes
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Klop de eieren minimaal 5 minuten schuimig met de mixer op de hoogte stand. Smelt ondertussen de boter en de pure chocola in een pannetje. Verwarm de oven voor op 200°C.

Als de eieren tot een stevig wit schuim zijn geklopt, zet dan de mixer op een lagere stand en voeg voorzichtig de suiker, bloem, cacao en een snufje zout toe. Vervolgens langzaam de gesmolten boter en pure chocola er door mixen.

Hak de Oreo koekjes in stukjes en roer de helft van de stukjes door het beslag. Bak blik in vetten en met bloem bestuiven. Dan kan het beslag in het bakblik.

Bak de cake 30 – 35 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake hierna afkoelen. Smelt de witte chocola en roer de zonnebloem olie er door. Verdeel de gesmolten witte chocola over de bovenkant van de cake, strooi daarna de rest van de stukjes Oreo koekjes er over heen. Zorg er voor dat de witte chocola een beetje van de cake naar beneden loopt. Dit staat zooooo onweerstaanbaar.

Deze blogpost bevat afffiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Oreo-white brownie cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)

Ook lekker:

Mini tulbandcake met cranberry en pistache Onlangs won ik via de Facebookpagina van Delicious Magazine een prachtige mini tulband vorm van Cake Boss. Toen ik 'm uitpakte wist ik al direct wat i...
Zelf bounties maken! Zelf je eigen candybars maken, hoe cool is dat?! Voelde me een soort Willy Wonka toen ik gisteren mijn eerste eigen bounties maken ging. Het recept is...
Zelf cookie dough maken Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Waarbij je kookt van een aan jou toegewezen blog. En ik was blij deze maand, want koken van de blo...
Lemon bars (foodblogswap) De tijd vliegt! Het is eindelijk lente (yes!) en eind van de maand dus tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Een grote groep foodbloggers krijgen ie...

7 Comments

  1. Oh wauw dat klinkt echt heerlijk!

  2. Ik vind zo’n laag bovenop een cake er altijd wel erg leuk en spectaculair uitzien.

  3. oh boy haha dit gaan we een keer maken 😀
    Rachel recently posted…Action shoppingMy Profile

  4. Ohhh, dat ziet er heerlijk uit! Vooral die dikke laag on top ziet er watertandend uit. 🙂
    Lianne recently posted…Frambozenkwarktaart in bolvormMy Profile

  5. Mmm dat klinkt zó ontzettend lekker 😀
    Jo’s Daughter recently posted…A Smooth(ie) ToastMy Profile

  6. Jane Schalk

    hoelang moeten ze in de oven als je er cupcakes van maakt ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge