Tien minuten maaltijd: noodles met shiitake, peultjes en biefstuk

Tien minuten maaltijd: noodles met shiitake, peultjes en biefstuk

Een snel, makkelijk en voedzaam gerecht, ideaal voor de doordeweekse avond. Een tien minuten maaltijd die ook nog eens heerlijk smaakt! Deze noodles met shiitake, peultjes en biefstuk vormt een heerlijk basisgerecht waarop je naar hartenlust kunt variëren.

Tien minuten maaltijd

Doordeweeks heb ik niet altijd tijd of zin om uitgebreid te koken. Ik doe dan ook aan foodprepping, zodat ik bijvoorbeeld de rijst voor de nasi al gekookt heb en het vlees gemarineerd. Binnen tien minuten staat de nasi dan op tafel. Een ander favoriete tien minuten maaltijd is spaghetti carbonara. In de tijd dat de spaghetti kookt bak je de spekjes uit. Heerlijk! Maar ook bijvoorbeeld een stukje vis met gebakken aardappelen en sla heb je in tien minuten op tafel staan.

weekmenu en foodprepping

Basisvoorraad

Ook al lijkt de ingrediëntenlijst voor dit noodles recept lang, eigenlijk hoef je alleen de verse artikelen in huis te halen. Tenminste, als je je basisvoorraad in orde hebt. Dat verschilt natuurlijk per persoon, maar ben je een liefhebber van de Aziatische keuken, dan heb je zo goed als zeker wel sojasaus, oestersaus, sesamolie en noodles in huis. En honing, ui en knoflook liggen toch wel in de meeste keukenkastjes?

tien minuten maaltijd: noodles

Variatie

De peultjes en shiitake kun je vervangen door andere groente, zoals bijvoorbeeld lente-uitjes, paksoi, taugé of andere paddenstoelen.  Soms maak ik het mezelf nog makkelijker en koop ik een zak Japanse roerbakmix.

Ik vind een handje cashewnoten altijd lekker voor een ‘bite’, maar dat kunnen natuurlijk ook pinda’s of seroendeng zijn. En ben je geen liefhebber van noodles? Vervang die dan door rijst of mie. De biefstuk kun je vervangen door kip of garnalen. Of helemaal weg laten en er een vegetarische maaltijd van maken. Of wat dacht je van een gebakken eitje?

tien minuten maaltijd: noodles

Noodles met shiitake, peultjes en biefstuk

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 300 gram biefstuk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram peultjes
  • bakje Shiitake paddestoelen (200-250 gram)
  • 2 eetlepels honing
  • Handje cashewnoten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Noodles (ik gebruik meestal 1 blok p.p.)

Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en spoel met koud water. Zet opzij.

Blancheer de peultjes door er kokend water over te gieten en dit 5 minuutjes te laten staan. Giet af.

Bak de biefstuk in de sesamolie in een hete koekenpan of grillpan in ca. 1 minuut per kant bruin. Haal uit de pan en leg op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn. Snijd de shiitake in plakken. Bak de ui en de knoflook in dezelfde pan als waarin je de biefstuk bakte, in de overgebleven olie. Laat even aanfruiten. Voeg de peultjes en shiitake toe en bak even mee.

Voeg de noodles en de cashewnoten toe.

Doe de honing, sojasaus en oestersaus in een kommetje en roer even door. Giet in de wok en laat even goed meewarmen.

Verdeel de noodles over borden of kommetjes

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en leg bovenop de noodles.

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Tien minuten maaltijd: noodles met shiitake, peultjes en biefstuk
Anne-Marie Schuster
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 24 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat een heerlijk recept. Roerbakken is een van de favorieten hier thuis dus dit recept ga ik zeker een keer maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge