Feest! Met blondie-brownies met frambozen!

Met ruim 200 bezoekers op mijn blog en 50 likes op Facebook sluit ik februari af met een zoete traktatie: blondie-brownies met frambozen. Wanneer je brownies bakt met witte in plaats van donkere chocolade heten ze dus blondies. Beetje vreemde naam. Maar de smaak is prima, al moet ik zeggen dat ik persoonlijk witte chocolade vooral heel zoet vind smaken en niet zozeer naar chocolade. Maar het frisse van de frambozen doet het goed met het zoet.

Blondie-brownies met frambozen
Wat heb je nodig (blondie-brownies):
    • 4 eieren
    • 150 gram kristalsuiker
    • 200 gram witte chocolade
    • 200 gram boter
    • 130 gram bloem
    • 2 snufjes zout
    • 200 gram frambozen (vers of diepvries, in dat laatste geval natuurlijk wel ontdooid)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de eieren en suiker in een kom. Rasp de chocolade. Dit is best even een klusje, ik ben halverwege overgegaan op het snijden in hele kleine blokjes. Werkte ook. Smelt de boter op een heel laag vuurtje in een steelpan. Haal de pan van het vuur en meng de chocolade door de boter. Roer totdat alle chocolade gesmolten is. Klop dit samen met het eimengsel. Voeg de bloem toe en roer dit met een spatel of pollepel tot geen gladde massa. Voeg dan de snufjes zout toe. Bekleed een vorm (ca. 20×20 cm.) met bakpapier en doe het beslag erin. Bestrooi het beslag met de frambozen en druk ze zacht in het beslag. Bak de blondies ca. 35 minuten in het midden van de oven. Laat goed afkoelen voordat je stukken gaat snijden.

Ook leuk om te lezen:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge