Culinaire cadeaus (deel 2)

Vandaag heb ik voor jullie het tweede deel uit deze serie vol met tips en inspiratie voor culinaire cadeaus. Klik hier voor het eerste deel. Deel twee gaat over de zogenaamde ‘halffabrikaten’. Zorgvuldig samengestelde artikelen die de ontvanger zullen inspireren om zelf de keuken in te duiken!

 

Bakblik of mand met ingrediënten
Denk bijvoorbeeld aan een springvorm met alle (droge) ingrediënten voor een appeltaart (meel, suiker, kaneel, appels, walnoten) en een leuk kaartje met het recept erop.

Tiramisuschaal

Een mooie aardewerken schaal met lange vingers, een klein flesje amaretto, pakje cacao en eieren. Recept voor tiramisu op een mooi kaartje, folie erom, klaar!
Grote (weck)pot met koekjesmix
Op Pinterest kom je ze veel tegen: weckpotten met daarin prachtig opgebouwde laagjes suiker, meel, chocola, nootjes, cacao etc. Je hoeft alleen nog boter toe te voegen om je eigen te koekjes te kunnen bakken. Tegenwoordig kun je deze potten met mix zelfs kant-en-klaar kopen maar zelf doen is net zo makkelijk. Vul de potten met de (droge ingrediënten), mooi opgebouwd in laagjes. Hang een leuk metalen uitsteekvormpje met een lint aan de pot.

Klik bijvoorbeeld hier voor een recept voor een ‘pot’brownies.

Chocolademelk mok

Een grote gezellig mok, zakjes chocolademelk (of van die stokjes met smeltchocolade) en mini-marshmellows. Hang er een mini-garde aan een lintje aan. Of een kleine mason jar of weckpot met chocoladepoeder, marshmellows en een mini-flesje bailey’s eraan.

Gluhwein
Een fles rode wijn, suiker, kaneelstokjes, kruidnagels, een sinaasappel, een citroen, steranijs. Pak bijvoorbeeld in met een gezellige warme plaid. Laat die winter maar komen!
Kijk ook eens op Pinterest, waar ik een bord heb aangemaakt met culinaire cadeaus ter inspiratie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge