Eetbare amuselepel met truffelcrème (+WINACTIE)

Eetbare amuselepel met truffelcrème (+WINACTIE)

Toen ik deze schattige uitsteekvorm in de vorm van een lepel in de webshop van Oil & Vinegar tegenkwam wist ik meteen wat ik ermee wilde gaan maken: eetbare amuselepel met truffelcrème voor het kerstdiner! De uitsteekvormpjes waren in de sale, dus voor ze uitverkocht waren kocht ik er meteen vier extra. Die geef ik dan ook graag aan jullie weg voor kerst!

Eetbare amuselepel met truffelcreme

Truffelcrème

Ik ben dol op de smaak van truffel. Het heeft iets bijzonders en feestelijk, dus bij uitstek geschikt voor het kerstdiner. Ik maakte ook al eens pommes duchesse met truffel. Of deze truffelrisotto. Hou je nu niet van truffel, maak dan gerust een andere ‘topping’. Met geitenkaas bijvoorbeeld, of gegrilde paprika.

Eetbare amuselepel met truffelcreme

Voorbereiden

Zowel de eetbare amuselepels als de truffelcrème kun je prima een dag van tevoren maken. Bewaar de amuselepels in een afgesloten trommel en de truffelcrème in een spuitzak in de koelkast.

Eetbare amuselepel met truffelcreme

WINACTIE

Wil jij ook zo’n leuke eetbare amuselepel bij jouw kerstdiner? Laat hieronder een reactie achter dat je meedoet! A.s. vrijdag maak ik de vier winnaars bekend, dan heb je je uitsteekvorm nog voor de kerst in huis!

De winactie is gesloten. Gefeliciteerd Titia, Chantal, Karin en Aletta, jullie hebben inmiddels een mail ontvangen.

Eetbare amuselepel met truffelcreme

Eetbare amuselepel met truffelcrème

Wat heb je nodig:

  • Rol vers bladerdeeg (of velletjes diepvriesbladerdeeg)
  • 1 ei
  • (eventueel) sesamzaadjes
  • Twee eetlepels mascarpone
  • 2 theelepels truffeltapenade
  • Zout
  • (Eventueel) verse of gedroogde truffel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met de uitsteekvorm lepels uit het bladerdeeg. Druk de ronding van de lepel iets in met de achterkant van een theelepeltje. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.

Leg de lepels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Roer de mascarpone los met de truffeltapenade. Breng op smaak met wat zout. Doe de truffelcrème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de lepels.

Bestrooi eventueel met flinterdunne stukjes verse of gedroogde truffel.

Serveer direct.

etbare amuselepel met truffelcrème

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Amuselepel met truffelcreme
Anne-Marie Schuster
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

49 Comments

  1. Wat een super leuk idee om zo een amuse te serveren. Zou echt een toffe toevoeging aan het kerstdiner zijn dus ik doe mee!!

  2. Wat een leuke uitsteekvorm. Ik wil wel meedoen! Wat een gul gebaar van je trouwens. Liefs Priya

  3. Wat een supergave winactie!! Wat zou dat leuk zijn om te winnenen te gebruiken bij al mijn catering activiteiten!!

  4. Wat ontzettend leuk die lepels. Als ik win maak ik ze voor het kerstdiner op school met een kids proef hapje erop. Iets met roomkaas of zo. Groet Meggy

  5. Leuk! En makkelijk te maken! Ik doe graag mee!

  6. Irene van Gaalen

    Super leuk, handig, origineel en lekker! Ik doe zeker mee

  7. Hi A-M,
    Ik doe ook graag mee met deze winactie. Raúl wilde zelf kaasstengels voor kerst maken. Ik stimuleer zijn kookkunsten want van mij heeft hij het niet 😉
    Hoe leuk om zijn kaasstengels zo te serveren aan zijn opa, oma en hele familie!
    Ciao, Mas

  8. Wat leuk zeg. Ik had laatst zo’n voorbeeld gezien in chocola. Ik vroeg me toen al af of ik dat ook met een gewone lepel als vorm kon doen, maar dit is natuurlijk super.

  9. Yvet van Holsteijn

    Wat een leuk idee, ik doe graag mee!

  10. Wat ontzettend leuk! Toevallig ben ik dit jaar aan de beurt om de amuses te maken en een paar van die lepeltjes (met verschillende vullingen natuurlijk) zouden wel heel erg leuk zijn. Leuke actie van je!

  11. Chantal Bossaert

    Wat lijkt mij dat gaaf als gang deze kerst. Ik doe graag mee met de loting en blijf trouw de leuke posts en blogs lezen. Keep up the good work!

  12. Wat leuk, ik doe graag mee!

  13. Dit is écht leuk!
    Ideaal voor de catering!

  14. Die lepels zijn erg leuk zeg. Ik houd heel erg veel van bakken en borrels 😇, dus die lepelvormpjes gaan hier veel gebruikt worden. Ik zou ze heel graag willen winnen. Hartige culinaire groet, Annelies

  15. Nele Devos, als ik deze lepels win, zijn ze voor jou als cadeautje! Ik heb heel veel bewondering voor de mooie tafel en de zalige gerechten die je vorige zaterdag hebt gemaakt voor je gasten! Deze lepels zal je goed kunnen gebruiken voor een volgend etentje!

  16. Heel graag doe ik mee voor mijn collega!
    Ze is gek op koken en bakken en verzorgd ook dit jaar weer de kerstborrel…

  17. Wat een heerlijke amuse deze ga ik maken. Dat heb ik uiteraard wel het vormpje van dat l lepeltje nodig.

  18. Wat een super leuke amuse! Een extra oppepper voor de kerst!

  19. Heel leuk! Ik zou er een koekje mee maken en dan een blokje chocolade op de lepel.
    Lianne recently posted…KaneelbroodjesMy Profile

  20. Ik doe graag mee!
    Wat een leuke lepeltjes kun je zo zelf maken…en de truffelcremè…die lijkt me heerlijk. Die komt zeker op mijn antipasti kerstmaaltijd!

  21. Ohh wat een leuk idee!! Dit wil ik ook maken met kerst of voor een leuk diner! Ik zou het bij een uiensoep serveren.. en op de lepel een royale laag (gruyère) kaas! Lekker roeren en happen!

  22. Lotte Grouwe Waanders

    Super leuke winactie zeg! Die serveer ik graag aan mijn schoonfamilie tijdens het kerst diner! Past perfect in het thema; tapas en amuse! Heerlijk!!

  23. Hoi Anne Marie,
    Wat een leuke gadget en een mooi hapje naast een goed glas wijn. Ik doe dus graag mee!

  24. Britt Timmerman

    Wauw! Dit is een gave toevoeging aan het kerst menu! Ik doe graag mee!

  25. Wauww wat een leuke uitstekers. Nu wij net aan onze nieuwe uitdaging zijn begonnen is deze uitsteker erg welkom om daar weer leuke dingen mee te creëeren en andere daarna weer mee te inspireren. (Net zoals jij ook doet) ..

  26. Wat een leuke winactie Anne-Marie!! Ik heb wel eens zo’n uitsteker zien liggen maar ja, wist eigenlijk niet wat ik ermee moest. Jij liet het kwartje op z’n plek vallen. Echt een superleuke amuse heb je ermee gemaakt. Lijkt me ook leuk voor bij een dessert of als lekker hapje bij een kop soep.
    Mariëtte recently posted…Klassieke of moscovische tulbandMy Profile

  27. Wat leuk!! Ik krijg meteen zin om een leuke amuse te bedenken! Ik doe graag mee met de winactie

  28. Ontzettend leuk voor de feestdagen!
    Graag doe ik mee

  29. Aletta Schmidt

    Wat een leuk idee! Ik ga hier graag mee experimenteren met de feestdagen. Dit zou een reuzeleuke verrassing zijn op mijn verjaardag aanstaande vrijdag ;-))
    Dus ik doe graag mee met deze winactie

  30. Wat ontzettend gaaf is dit! Onder het lezen zag ik voor mijn ogen al verschillende varianten voorbij flitsen! Doe graag mee!

  31. Wat leuk! Ik doe graag mee.

  32. Wij doen kleine voorgerechtjes dit jaar en deze lepel zou daar ook heel leuk bij zijn! Toffe actie!

  33. Ik doe ook graag mee met deze actie.

  34. Tabitha van Ommen

    Wat een hebbeding! Die wil ik best winnen! En anders ga ik hem gewoon zelf kopen, hij is echt té leuk. Leuk hapje ook zo. Origineel bedacht hoor, Anne-Marie.

  35. Oh woooow, superleuk! Als ik ‘m win, ga ik die zeker gebruiken voor tijdens het kerstdiner bij ons thuis!

  36. oooh wat een leukerds! Ik wil die wel winnen, dan ga ik ze gebruiken voor tijdens het kerstdiner bij ons thuis.
    Jill recently posted…Amandeltaartje met rood fruitMy Profile

  37. henny batenburg - van rossum

    Ik vier vandaag de verjaardag van mijn man is 70 geworden, zou het leuk vinden om hem hiermee te verrassen

  38. Wat leuk! Daar kun je veel kanten mee op. Ik denk dat ik er koekjes mee zou bakken. Leuk bedacht om een topping op het einde van de lepel te doen. Daar was ik zelf niet snel opgekomen, maar nu je me geïnspireerd hebt, denk ik dat ik het lepelsteeltje zou versieren met amandel(schaafsel).

  39. Superleuk, ik doe graag mee!

  40. Super leuk deze actie…..en aangezien ik dit jaar aan de beurt ben om te koken met kerst komt dit heel goed uit 🙂

  41. 🎄🍽 vier het leven!
    Speciaal voor mijn kinderen ,zou ik deze leuke toffe 🥄🥄🥄 op de kerst tafel zien ⭐️⭐️⭐️
    Doe graag mee🤗

  42. Ik doe graag mee! Zeker zonder vaatwasser is deze uitsteeklepel handig! Heel veel lepels en maar 1 ding afwassen!

  43. Christa Balt

    Graag loot ik mee. Lijkt me mooi om dit te maken voor een brunch met de familie. Na een moeilijke periode 😥waarin we met elkaar zitten kunnen we gelukkig op 1e kerstdag met elkaar brunchen. 🌷💖

  44. Oh ja! Dit zou ideaal zijn! Ik ga dit jaar voor mijn schoonfamilie koken bij Kerst en ben vooral bekend om mijn smaakvolle soepen. Dit is er dan zo leuk bij. 😉

  45. Ik doe stiekem ook al op insta mee, maar wat vind ik deze leuk!! Fingers crossed 🙂

  46. Superleuk! Die past zeker in ons kerstmenu!

  47. Dat vind ik nou erg leuk gevonden! Lijkt me leuk om dit voor het kerstdiner klaar te maken. Loot graag mee.

  48. Deze zijn echt super cute!! Ze brengen me direct in de Kerst-mood. Graag zou ik mijn lieve familie en vriendinnen verrassen. Vind deze schattige lepels daar perfect bij passen. Dan maak ik een heerlijke soep voor erna, of erbij. En zijn alle gasten aan tafel héél blij. Weet zeker dat het een grote hit wordt. Eetbare lepeltjes op je Kerstbord. Heel speciaal en origineel. Vandaar dat ik als dichter hier “kweel” => Gooi alsteblieft mijn naam in de hoed. En pak je hem eruit, dan is dat meer dan goed!! Ben ik ontzettend enthousiast en geïnspireerd. Enorm gelukkig en zeer vereerd 😀

  49. Jeannette van Leeuwen

    Wat een leuk idee, ik doe graag mee!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge