Home » Feestdagen

Feestdagen

Paashaas eiersalade - salade gepresenteerd als bolletje met oren van toast en snorharen van bieslook

Paashaas eiersalade

Niet alleen is zelfgemaakte eiersalade velen malen lekkerder dan uit de winkel, maar op deze manier geserveerd zet je ook nog eens wat leuks neer bij het paasontbijt of de paaslunch of -brunch! Zo maak je deze leuke paashaas eiersalade! Eiersalade Een ei hoort erbij! En al natuurlijk helemaal met […]

Mini tompouce voor Pasen

Mini tompouce voor Pasen

Met Pasen doen wij met mijn ouders en het gezin van mijn zusje vaak iets gezelligs, als een brunch of een high tea. Iedereen neemt dan een aantal lekkere dingen mee. Ik houd daarvan! Afgelopen Pasen maakte ik deze mini tompouce voor Pasen. Leuke eenhaps gebakjes! Tompouce Wist je dat […]

ei bloemen

Avocado toast met ei bloemen

Deze avocado toast met ei bloemen schreeuwt toch gewoon lente op je bord? En dit heerlijke gerecht doet het vast ook goed tijdens het paasontbijt of – lunch! Ik vertel je hoe je die leuke ei bloemen maakt. Ei bloemen Een eitje op brood – of in de sla – […]

Valentijns recepten - koektaart

7 x de lekkerste Valentijns recepten

De liefde van de man (en geloof me, ook van de vrouw) gaat door de maag. Dus wat kun je beter doen met Valentijnsdag – of iedere andere dag van het jaar – dan iets lekkers koken voor de (toekomstige)) liefde van je leven? Natuurlijk volstaat een heerlijk bord pasta […]

Mini Scotch eggs

Mini Scotch eggs of vogelnestjes

Op mijn blog staat al sinds 2018 het recept voor Scotch eggs. Gehaktballen met erin verstopt een gekookt ei. Gemaakt op zowel de traditionele manier als op de Hollandse manier, de zogenaamde vogelnestjes. In die blog vertelde ik dat het me nog niet gelukt is om een mini versie te […]

Walnut brittle

Walnut brittle

Walnut brittle is nou typisch zo’n recept dat ik niet te vaak moet maken. Waarom? Ik eet het gewoonweg allemaal achter elkaar op! Die combinatie van mijn favoriete noten, karamel en zeezout is onweerstaanbaar lekker! Brittle Het oorspronkelijke recept is volgens mij met pinda’s. Je ziet het veel in Engeland, […]

Bijgerechten voor Kerst

10 x bijgerechten voor Kerst

Bij het kerstdiner speelt een mooi stuk vlees of vis vaak de hoofdrol. Maar onderschat ook het belang van lekkere bijgerechten niet. Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant-en-klare pommes duches te maken of – waarom ook niet – lekkere frietjes. En een mooie salade heb je ook zo […]

desserts voor kerst

10 x desserts voor Kerst

Een toetje – of chiquer: dessert – is de kroon op je kerstdiner. Het nagerecht is voor velen ook het hoogtepunt, dus met Kerst mag het allemaal ook wat bijzonderder zijn! Ik zet de 10 lekkerste desserts voor Kerst voor je op een rij! 10 x desserts voor Kerst Mochi […]

Geschiedenis van de kerstboom

Geschiedenis van de kerstboom

De kerstboom, een baken van licht en vreugde tijdens de feestdagen, heeft een geschiedenis die teruggaat tot lang voor het ontstaan van de moderne kersttradities. Ik neem je in deze aanloop naar Kerst mee in de geschiedenis van de kerstboom! Oorsprong in Germaanse tradities De oorsprong van de kerstboom gaat […]

Glühwein bluf

Glühwein bluf – een luchtig toetje met wijn!

Als kind was ik dol op Haagse bluf, het toetje van luchtige geklopt eiwit met suiker en bessensap. Tegenwoordig maak ik het niet zo vaak meer. Toen ik laatst een pannetje glühwein maakte (het is er de tijd weer voor!) en de heerlijke geur in de keuken hing, bedacht ik […]