Supermarktontdekkingen en recept voor Tandoori chicken

Ik doe graag boodschappen. En helemaal in een ‘vreemde’ supermarkt. Lekker snuffelen en zoeken naar artikelen die jouw eigen supermarkt niet heeft. In het buitenland natuurlijk helemaal het uitstapje van de dag. Maar ook dichtbij huis leuk om te doen. Dit weekend was ik bij een hele grote Jumbo. En heb daar weer twee nieuwe en lekkere ontdekkingen gedaan!
Butter lemon cookies van Van Stien



Deze butter lemon cookies (‘made by craftsmen, not machines’) ogen Engels maar zijn puur Hollands. Handgemaakt door Banketbakkerij Van Strien uit Zeeland. Met echte grasboter en stukjes gekonfijte citroenschil. En zijn lekker!!!! De bite is eerst bros en van binnen lekker zacht, En dan die frisse stukjes schil. Mmmmm. Een nieuwe favoriet is geboren

Tikka curry powder

 

Ook kocht ik dit leuke blikje ‘authentic tikka curry powder’ van het merk Fiddes Payne. Heerlijk om authentieke tandoori chicken mee te maken!
Snijd ca. 500 gram kipfilet in kleine blokjes. Meng een fijngesneden ui, twee knoflookteentjes, ca. 5 cm. verse gember en twee eetlepels verse koriander in een vijzel en maal het tot een pasta. Voeg hieraan een theelepel zout, het sap van een ½ citroen, 3 eetlepels tikka curry poeder, 6 eetlepels yoghurt en 2 eetlepels olie toe. Wrijf deze pasta goed in de kippenblokjes en laat het geheel – afgedekt – circa 6 uur marineren.
Doe de kip op stokjes, smeer nog wat marinade erop en bak ze op de BBQ. Of doe ze in een ovenschaal en  bak het in een voorverwarmde oven (230 graden) voor ongeveer 15  minuten. Keer halverwege de baktijd en bestrijk met de marinade. Lekker met rijst, naanbrood en raita (komkommersalade met yoghurt).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge