blij met mijn baan

Blij met mijn baan!

Je zou best wel kunnen stellen dat ik een bijzonder loyaal persoon ben. Ik woon al bijna 25 jaar in hetzelfde huis. Ben al bijna 25 jaar bij dezelfde man. En werk volgend jaar zomer ook alweer 25 jaar bij dezelfde werkgever. Saai? Vind ik niet! Ik ben namelijk ontzettend blij met mijn baan (en man en woning natuurlijk)!

Blij met mijn baan

Carrière maken

Het is wat mij betreft een misverstand dat je – om carrière te maken – regelmatig van werkgever moet wisselen. Ook binnen hetzelfde bedrijf zijn er meer dan genoeg mogelijkheden tot groei. Naar boven, maar ook opzij! Ik begon bij mijn werkgever – De Haagse Hogeschool – in 1993 als uitzendkracht. Een hele leuke functie als assistente van de beleidsmedewerker. Salarisschaal 5. Ik ging elke dag met plezier naar mijn werk.

Vandaag de dag ben ik communicatieadviseur in schaal 11. En nog steeds ga ik met net zoveel plezier ‘naar school’!

Blij met mijn baan: De Haagse Hogeschool

Van uitzendkracht naar ‘meubilair’

Ik was 24, had net een aantal jaar in Italië gewoond, en geen idee wat ik met mijn toekomst wilde. Gaan werken? Best handig, Peter en ik hadden net besloten te gaan samenwonen. Weer studeren? Ook geen slecht idee. Mijn studies Italiaans taal- en letterkunde en Culturele Studies had ik voortijdig afgebroken wegens ‘niet toekomstbestendig’.

Eenmaal verhuisd naar Den Haag schreef ik me in bij het uitzendbureau en kon ik diezelfde week al aan de slag. Op De Haagse Hogeschool. Waar ik volgens collega’s inmiddels – natuurlijk gekscherend – tot het ‘meubilair’ behoor.

blij met mijn baan

Kansen grijpen!

De Haagse Hogeschool is een werkgever die investeert in haar mensen. Ze zijn ontelbaar, de cursussen, opleidingen, masterclasses en seminars die ik de afgelopen jaren heb mogen volgen. Natuurlijk is het belangrijk zelf actief en alert te zijn. Om kansen te zien en te grijpen. Maar als duidelijk is dat jij wil investeren in je baan, investeert je baan ook in jou.

"Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer naar je werk"

Blij met mijn baan!

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer naar je werk”. Ken je die uitspraak? Natuurlijk heb ik ook wel eens een baaldag, en zit niet altijd alles mee. Maar over het algemeen kan ik zeggen dat ik echt blij ben met mijn baan. Blij om te werken voor een hbo-instelling met bijna 26.000 studenten uit meer dan 140 landen. Een internationale en diverse omgeving die iedere dag ander is. Net als mijn baan!

Blij met je baan?

Blij met je baan?

Ben jij net zo blij met je baan als ik? Of is het tijd voor wat anders? Ga naar unique.nl/blij-met-je-baan en ga op zoek in het aanbod van vacatures voor een baan waar je wél blij van wordt!

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Unique. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

11 Comments

  1. Wat een ontzettend leuke blog dit! Geweldig dat je zo bent gegroeid binnen een organisatie. Mag je trots op zijn. Ik ben ook weer aan het solliciteren. Een eigen bedrijf is supergaaf, maar brengt ook een hoop onrust en onzekerheid met zich mee. Iets waar ik niet goed tegen kan heb ik gemerkt. Inspirerend artikel, thank you!

  2. Ik vind dat je het heel leuk hebt geschreven. En ik herken er wel wat in. Ruim 26 jaar samen met H. We wonen inmiddels ook alweer bijna 17 jaar (whut?!?) in ons mooie huis. Alleen qua baan doe ik het wat anders. Ik ben dolgelukkig dat ik niet meer in loondienst werk. Voor de volledigheid. Ik heb vanaf mijn twintigste tot en met mijn 41ste in loondienst gewerkt. Door omstandigheden liep het anders, maar waar een deur dicht gaat, gaat een raam open. Ik ben heel druk bezig met – naast mijn blog – creatieve projecten. Natuurlijk verdien ik nog (lang) niet mijn ‘oude’ maandsalaris. Maar dat komt! Let maar op.

  3. wauw idd leuk om te lezen!! ik ben nog steeds blij met mijn baan als zpper!! en daarnaast heb ik mijn blog en yt kanaal, en….daarnaast run ik ook samen met mijn zijn bedrijf. ik ben al 24 jaar samen met mijn mannetje, en woon al 15 jaar in hetzelfde huis 😀

    • Wellicht dat ik ooit ook nog wel eens de stap naar volledige zzp’er maak. Maar voor nu vind ik de combi van een vaste baan en blogprojecten wel een hele fijne (en veilige).

  4. Wat heerlijk dat je zo goed op je plek zit.

  5. Leuk om te lezen, al ben ik de laatste jaren wat van een ander kaliber geweest en vond ik het juist leuk om te switchen. Weliswaar 14 jr bij één werkgever gezeten waar ik ook kon groeien en heel veel geleerd heb. Daar kom je met name bij andere werkgevers achter. Ondertussen ook weer zoekende naar leuke baan/werk projecten. En het is waar, als je doet wat je leuk vindt voelt het niet als werk en dan is het ook fijn om met de werkgever mee te groeien!

  6. Hartstikke leuk te lezen. Ik heb juist mijn baan opgezegd, omdat ik na 12 jaar echt wat anders nodig had. Ik wil me volledig op mijn webwinkel Richten en heb ernaast een andere baan. Ook ik verdien nu minder, en ook ik vertrouw erop dat ik straks weer omhoog ga!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*