Kokos-limoen lip & handscrub

Hoewel dit technisch gezien natuurlijk geen gerecht is, en je een beauty product nou ook niet 1,2,3 op een foodblog verwacht, wilde ik jullie dit heerlijke recept toch niet onthouden. En hé, je kunt het in principe eten! Maar veel lekkerder nog is deze scrub te gebruiken voor je handen en lippen.

kokos-limoen lipscrub

 

Niet alleen scrub je hiermee je huid zijdezacht, je hoeft je daarna ook niet meer in te smeren.

Maak niet teveel tegelijk, de scrub bevat natuurlijk geen conserveermiddelen. Wanneer je het potje even steriliseert (spoelen met kokend water en wat soda, twee keer naspoelen met kokend water en op zijn kop laten drogen) dan gaat de scrub langer mee. Bewaar op een koele plaats (hoeft niet in de koelkast)

Wat heb je nodig:

ingrediënten kokos-limoen lipscrub
  • 4 eetlepels kokosolie (in vaste vorm)
  • Rasp van een halve limoen
  • Sap een van halve limoen
  • 2 eetlepels (riet)suiker

Klop de harde kokosolie met het sap in een kom met een handmixer tot je een romige en luchtig geheel hebt. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de suiker en de rasp toe en mix nog even kort door. Doe de scrub in een leuk (weck)potje en hang er een label aan. Ook leuk om cadeau te geven!

Gebruiksaanwijzing

Lipscrub: neem wat scrub uit het potje en scrub hiermee zachtjes je lippen. Lik het restant lekker af!

Handscrub: neem wat scrub in je droge handen en masseer je handen tot ze heerlijk zacht zijn. Spoel af onder de kraan en droog voorzichtig af.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*