Home » Saturday Six: zien, horen, doen, lezen, kopen & proeven!
Rrrollend Den Haag

Saturday Six: zien, horen, doen, lezen, kopen & proeven!

De zaterdagse weekendtip wordt met ingang van vandaag vervangen door een nieuwe rubriek: Saturday Six. Met zes tips om te zien, horen, doen, lezen, kopen & proeven!

saturday six

Nieuwe rubriek: saturday six

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik vanaf vandaag graag met jullie in de nieuwe rubriek Saturday Six. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Rrrollend Den Haag

Doen!

Dit Pinksterweekend (2 t/m 5 juni) staat foodtruck festival Rrrollend op de Lange Voorhout in Den Haag. Gezelligheid, hapjes, drank en vermaak op één van de mooiste lanen van Nederland. Wat wil je nog meer? Dat de zon schijnt natuurlijk!

Schol-zalmrolletjes

Zien

Het seizoen van de Noordzee-schol is weer begonnen. Heerlijke en eerlijke vis, mits voorzien van het MSC-keurmerk. Zien in woord en beeld hoe de schol wordt gevangen op de Noordzee?. Maak er bijvoorbeeld deze gevulde scholrolletjes met zalm mee!

 Jumbo ontbijt

Proeven

Een gezond ontbijt is het halve werk. Jumbo helpt je daarmee op weg met zeven nieuwe en heerlijke ontbijtproducten. Waaronder deze leuke baxmix in weckpot (€ 5,99) voor ontbijtmuffins (ook verkrijgbaar in speltbrood of granolarepen). Ook heel leuk om cadeau te doen! Super lekker zijn de pure notenpasta’s. Die ook nog eens boordevol eiwitten zitten en rijk zijn aan vitamines en mineralen. Je kunt kiezen uit amandelpasta of pasta gemaakt van pinda’s, cashews en pecannoten (€ 3,99). Vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo.

In de pan van de middeleeuwen

Lezen

Het kookboek ‘In de pan van de middeleeuwen’ neemt je mee naar de tijd van de Hanze. Vierhonderd jaar lang werkten zo’n 200 hanzesteden samen binnen een Europese Unie avant la lettre. De gerechten uit o.a. Kampen, Deventer en Zwolle zijn gebaseerd op originele middeleeuwse gerechten, vertaald naar deze tijd. Een mooi portret van negen Nederlandse hanzesteden en een kookboek vol lokale lekkernijen. Leuk om cadeau te doen of zelf te houden!

Horen

Was jij ook zo gecharmeerd van het winnende songfestivallied van Portugal? Ik verstond geen woord van het prachtige Amor pelos dois van Salvador Sobral maar toch kwam het liedje keihard bij me binnen. Onlangs las ik ergens de vertaling en nu ben ik helemaal fan!

Zeg, als iemand ooit naar mij vraagt op een dag,
dat ik leefde opdat ik jou aanbad
Ik bestond slechts alleen voor ik jou zag,
vermoeid terwijl ik niets te bieden had

Mijn lief, verhoor toch mijn gebeden
waarin, als in ’t verleden, jij mij terug laat zijn bij jou
Wetend dat je alleen niet kunt beminnen,
en, zonder tijd te willen winnen, Jij dat weer kunnen zou

Maar als jij jouw hart nog niet geven kan
Omdat de passie ontbreekt of bang voor de pijn
Dan zal mijn hart, zonder ook maar een plan,
Voldoende ruim voor ons beiden toch zijn

smokey goodness

Kopen

Zondag over twee weken is het Vaderdag. Tijd om alvast een mooi cadeau uit te zoeken. Omdat veel mannen vaak en graag achter de bbq te vinden zijn in de zomer, doe jij je vader vast een plezier met ‘Smokey goodness’ van Jord Althuizen. Niet alleen is Jord wereldkampioen BBQ , dit boek is ook nog eens gekozen tot kookboek van het jaar 2016. En er is nu ook een Smokey Goodness 2!

Voor deze blogpost heb ik producten opgestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Leuke nieuwe rubriek en ik ga zeker voor de scholrolletjes. Fijn weekend !!!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*