Home » Saturday Six – de Den Haag editie
Skyline Den Haag

Saturday Six – de Den Haag editie

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

In 2019 staat Nederland in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Het Mauritshuis in Den Haag heeft één van de belangrijkste collecties schilderijen van Rembrandt ter wereld. Ter nagedachtenis aan de 350e sterfdag van de meester-schilder van de Gouden eeuw zijn nog t/m 15 september 2019 alle 18 schilderijen te zien in de monumentale ambiance van het Mauritshuis. De tentoonstelling bestaat niet alleen uit meesterwerken zoals De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, maar ook uit schilderijen die niet langer toegeschreven worden aan Rembrandt. Deze kunstwerken zijn zelden of zelfs nooit tentoongesteld. Achttien schilderijen, 350 jaar fascinerende geschiedenis.

Beleven

Zondag is Parkpop, een van de grootste gratis muziekfestivals van Europa. Met op het programma o.a. Ilse de Lange, Ronnie Flex en Jett Rebel. Liefhebber van muziek uit de jaren 80? Ga dan zaterdagavond naar Parkpop Saturday Night. Dit festival kost wel geld (€ 48,50), maar dan krijg je wel optredens van Tears for Fears, Chic en Skunk Anansie.

Doen

Als je dan toch in Den Haag bent, ga dan even langs de Lange Voorhout. Voor het Escher in het Paleis aan het Lange Voorhout vind je 3 zandsculpturen die gebouwd zijn het kader van het culturele programma “Festival aan Zee”.
De drie zandkunstwerken verwijzen naar het diverse culturele aanbod van Den Haag en worden gerealiseerd door de World Sand Sculpting Academy WSSA, de organisatie die in 2018 het Wereldkampioenschap Zandsculptuur heeft georganiseerd in De Britse kunstenaar Baldrick Buckle, de Wereldkampioen van 2018, heeft een sculptuur gemaakt rond het thema Beeldende Kunst. De Nederlandse “Amerikaan” Thomas Koet, de nummer 2 van het WK in 2018 een sculptuur rond het thema Theater en de Ierse kunstenaar Fergus Mulvany neemt het thema Dans en Muziek als onderwerp voor zijn sculptuur. De sculpturen zijn nog te bewonderen tot en met 25 augustus.

foodtour-den-haag

Proeven

De enige echte Haagsche kakker koop je bij Bakkerij Hessing, van de broers Frans en Hans. De Haagsche Kakker ontstond toen krenterige Hagenezen zich tegenover hun gasten royaal wilden voordoen. Om te bewijzen dat zij niet krenterig waren serveerden zij hun gasten een ambachtelijk gevuld krentenbrood, met een vulling van amandelspijs, kaneel, roomboter en noten. In hun bakkerij verkopen ze ook de te leuke Den Haagelslag, hagelslag in de Haagse groen/gele kleur!

Likeuren van Van Kleef

Kopen

Een bezoek aan Likeursstokerij Van Kleef is altijd de moeite waard. Het enige probleem hier is kiezen. Ga ik voor gember, drop of aardbei? Amandel, boterbabbelaar of rozen? Of toch maar een Kruìde Baggâh – de echt Haagse Kruidenbitter! Je leest meer over deze unieke oude stokerij in mijn foodbloggerstour Den Haag verslag.

Heerlijk Den Haag: 101 plekken

Lezen

Marjolein schreef er eerder al een gastblog over het boek ‘111 plekken in Den Haag die je gezien moet hebben’. Het boekje staat vol prachtige plekken zoals Park Clingendael en de Paleistuin en ook veel culinaire plekken. Het boekje staat bomvol (111 echt waar!) geweldige adressen en is echt een aanrader om cadeau te doen. Aan nieuwelingen in de stad maar ook zeker aan de doorgewinterde Hagenaar of Hagenees.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*