Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Heb jij ook graag verse melk in je cappuccino? En eet je een heerlijk eitje of een kommetje yoghurt als ontbijt? Koeien, geiten en kippen geven ons zuivel en eieren. Maar wat gebeurt er eigenlijk met hun broertjes? Die geven geen melk en leggen geen eieren en hebben dus eigenlijk geen functie. De campagnesite ‘Man in de Pan‘ wil hier verandering in brengen. Want ook de stier, de haan en de bok verdienen een biologisch leven. En een man in je pan is bovendien heel lekker. In het buitenland weten ze dat wel, denk maar aan de Franse coq au vin. En in de Spaanse keuken worden bokjes graag gegeten.

Op de site vind je recepten, adressen, en informatie over boktober. Want in oktober maak je kennis met het vlees van geitenbokjes tijdens een van de Boktoberevenementen. O.a. in Den Bosch, Amersfoort, Amsterdam en Utrecht zijn Boktoberfesten met bokworstjes, sateh kamping en natuurlijk een bockbiertje.

Beleven

Op zaterdag 6 oktober openen musea en andere culturele instellingen in Den Haag en Voorburg van 20:00 tot 01:00 hun deuren. Prikkel je zintuigen en ontdek cultureel Den Haag zoals je het nog nooit hebt gezien. Pikant, spannend en soms een tikkeltje ondeugend. Het thema is dit jaar dan ook ‘In vuur en vlam’.Van rollerdisco tot tangoworkshops. Kijk voor het hele programma op de site www.museumnachtdenhaag.nl

better health event

Doen

Dit weekend vindt in de RAI (Amsterdam) alweer voor de 4ekeer het Better Health Event plaats. Georganiseerd door Amber Albarda, auteur van diverse kookboeken. Een combinatie van inspiratie, mooie producten en workshops, voor iedereen die interesse heeft in een gezond leven. 

Proeven

Fan van de ouderwetse roze koek? Er is nu ook een vegan versie! Donny Craves maakt een roze koek met de ouwerwetse kraak, nieuwerwetse smaak en met verrassende ingrediënten zoals havermoutmeel en kikkererwten. Het resultaat is een 100% plantaardige, biologische koek die er net zo uitziet als die goede ouwe roze koek, maar tien keer zo lekker is. Dus wel een lekkere hard krakend glazuur en heerlijk zachte cake. Maar een berg minder suiker en de roze kleur komt niet van schildluizen (bah) maar van rode biet en rozenbottel. De koek is vanaf nu te koop bij geselecteerde koffiezaken.

Kopen

Ook al is het nog maar oktober, met sommige dingen kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Zoals met die super toffe adventskalenders van The Body Shop! Wist je dat zij een van de eerste beauty-merken ter wereld waren die een adventskalender uitbracht? Tegenwoordig zijn beauty-kalenders dé trend, en ook deze wil je gewoon hebben, hebben, hebben! Er zijn er twee: de standaard kalender, met 24 surprises (met een waarde van € 99,00) voor € 50,00 en de deluxe versie met 25 surprises (ter waarde van 138,50) voor € 85,00. De adventskalenders zijn vanaf nu te koop!

Lezen

Ik heb ‘m nog niet gekocht maar ga dat zeker nog wel doen: de laatste van Elizabeth George in de Inspector Lynley serie. Haar boeken zijn wat mij betreft echte page-turners, en zo heerlijk Engels (en dat terwijl de auteur toch echt Amerikaanse is). ‘De straf die ze verdient‘ is alweer de 20e uit de reeks met Inspecteur Lynley en Barbara Havers. In dit boek wordt een plaatselijke diaken beschuldigd van een ernstig misdrijf en pleegt kort daarna zelfmoord in zijn cel gevonden. Of was het geen zelfmoord? In opdracht van Scotland Yard probeert sergeant Barbara Havers enig licht te werpen op het mysterieuze incident.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*