Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Melted snowman chocolate bark

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

Duik in het kerstgeweld en bezoek vandaag één van de vele kerstmarkten in ons land. Drink een glas glühwein, maak een selfie met de kerstman en maak je niet druk om het diner op 1e of 2e kerstdag. Alles komt goed, zo niet dan toch!

royal christmas fair

Hier kun je o.a.terecht vandaag:

Magisch Maastricht op het Vrijthof
Kerstmarkt gemeentegrot Valkenburg
Kerstmarkt in Leiden
Royal Christmas Fair Den Haag
Kerstmarkt/Winterfair Spijkenisse
Kerstmarkt Cityplaza Nieuwegein
Christmas Dreams Roermond

Beleven

Geen witte kerst? Dan ga je toch naar Zwolle? Vanaf vandaag kun je in de IJsselhallen 550.000 kilo kristalhelder ijs en sneeuw bewonderen tijdens het Nederlandse IJsbeelden Festival. Tot en met 4 maart 2018 kun je hier de beelden van de veertig beste ijsbeeldhouwers ter wereld bewonderen. Het thema? Wereldberoemde verhalen. Van Tarzan tot Lord of the Rings. En als je zin hebt kun je ook zelf aan de slag tijdens een workshop ijscarven.

In de kerstvakantie wordt er voor de kinderen een WinterWonderland ingericht waar ze onbeperkt gratis kunnen spelen en genieten van kermisattracties, springkussens, een LEGO speelplaats, bioscoop, games en dinosaurussen.

Reserveer je kaarten via www.ijsbeelden.nl

kinderboekenmuseum

Doen

Ken je het kinderboekenmuseum in Den Haag al? Het ideale uitstapje tijdens de Kerstvakantie! Je kunt er kruipen door het boek van Rupsje Nooitgenoeg of in de wereld van Kikker stappen om te schatgraven met Beer en schaatsen met Eend.

Of ga gewapend met je fantasie en een Slurper op avontuur in een literair luilekkerland dat Papiria heet Uiteraard krijg je hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous.

Het Kinderboekenmuseum is gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw, naast NS station Den Haag Centraal.

Hema carrot cake

Onder het motto ‘waarom moeilijk doen als het makkelijk kan’ ga je nu gewoon snel naar HEMA en koop je deze prachtige kerst carrotcake! Voor maar € 7,50 steel jij de show. En wie zegt dat je ‘m niet zelf gemaakt hebt? Ook de 3D- kersttaart is een plaatje om te zien! Minder mensen aan tafel, koop dan van die mooie kerst tompoucen.

Melted snowman chocolate bark

Proeven

Nog op zoek naar een leuk lastminute cadeautje of iets voor bij de koffie? Maak dan eens deze melted showman chocolate barks. Duik vandaag ff de supermarkt in en ga morgen aan de slag. Het recept vind je natuurlijk op mijn blog. Ook leuk om te doen met de kinderen!

sneeuwman

Lezen

Het is nu te laat om nog online een boek te bestellen, maar een e-book downloaden kan natuurlijk wel! Bij Bol.com vind je vele e-books, en ook nog eens scherpe aanbiedingen. In de categorie ‘2 ebooks voor 10 euro’ kan ik je bijvoorbeeld van harte De sneeuwman van Jo Nesbø of Naar huis van Harlan Coben aanbevelen! Zet op een USB stick, doe er een strikje omheen en leg onder de boom!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. super gezellig allemaal!! ik wilde vandaag naar den haag gaan maar red het niet met de planning helaas

  2. nnie Schuiling

    Anne-Marie, ik vind het leuk om de gezellige website van jou te bekijken. Knap gedaan, en ik blijf je volgen..

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*