Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Kreadoe

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Neem een historisch kijkje in Breda met de allerlaatste mobiele technologie: de Augmented Reality Stadstour (AR). Met behulp van een gratis app maak je een reis door de tijd en kom je alles te weten over de vele historische plekken van Breda. De veelbewogen geschiedenis van de stad wordt door middel van digitale lagen en animaties op een leuke en interessante manier verteld via je smartphone.

AR tour Breda

Augmented Reality (of AR) is een techniek die het mogelijk maakt een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen. Terwijl je door het scherm van je smartphone of tablet naar de omgeving kijkt, wordt door middel van beeldanimaties en geluid gelijktijdig extra informatie op je scherm geprojecteerd.

De Breda AR Stadstour-app is gratis te downloaden in de Google Playstore of de Apple App store.

Kreadoe

Beleven

Van 31 oktober t/m 4 november vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer Kreadoe plaats, het grootste DIY event van de Benelux. Om heel veel inspiratie op te doen, maar ook zelf aan de slag te gaan tijdens een van de vele workshops. Van bonbons maken tot sieraden ontwerpen, er zit voor iedereen wel iets bij! Nieuw dit jaar is het kids-plein, voor krea-kids! Kom je op zondag, dan zijn er ook speciale kinderworkshops.

WINNEN! Ik mag voor deze leuke beurs 3 x 2 toegangskaarten (twv € 26,00) weggeven! Laat hieronder of op Facebook weten waarom jij hier graag naar toe wilt en met wie. Maandagochtend maak ik de winnaars bekend!

Anne+Max fahrenheitstraat

Doen

Den Haag is een derde gezellige huiskamer met zonnig terras, rijker, Aan de Fahrenheitstraat 472 kun je dagelijks tussen 08.00 (op zondag vanaf 09.00 uur) en 18.00 uur terecht bij Anne+Max. Voor een een heerlijk ontbijt, verse lunch een high tea, borrel of high wine. Of gewoon een heerlijk kop koffie met taart. Anne+Max staat bekend om zijn geweldige kaart, waarop zoveel mogelijk biologische en lokale producten zijn terug te vinden. En de keuze aan vegetarisch of vegan is groot.. Maar vooral: alles smaakt gewoon heel erg lekker. Eerder schreef ik al over de vesting van Anne+Max op de Fred.

Ik proefde er de high wine met geweldige borrelplank. Een mega aanrader om bijvoorbeeld op vrijdagmiddag je werkweek goed af te sluiten!

Proeven

Wijntip! Nu de R weer in het seizoen zit eet ik graag mosselen. Heerlijk in de pan en bij het eten natuurlijk. Colombelle is hierbij de perfecte wijn. Een frisse witte wijn in de categorie goed voor een klein prijsje. Niet voor niets beloond met diverse prijzen en gewaardeerd met een 7,5 in De Grote Hamersma.

Te koop bij Gall & Gall voor slechts € 5,49

Kopen

Goed nieuws voor vegetariers of iedereen die graag af en toe het vlees laat staan. Beckers heeft een gehele lijn met vegetarische ovensnacks ontwikkelt! Onder de naam ‘Beckers Veggie’ vindt je in het vriesvak van Albert Heijn en Jumbo kroketten, bitterballen, nuggets, frikandellen en mini-snacks. Klaar te maken in de oven of airfryer.

Wist je dat de gemiddelde Nederlander 25 kroketten en 37 frikandellen per jaar eet? Toch fijn dat je die nu (af en toe) kunt vervangen door een vega variant!

Beemster & Chill

Lezen

Beemster & Chill. Borrelplank op tafel en chillen maar. In dit heerlijke boek van Beemster kaas vind je 40 easy en very cheesy recepten. Wie wordt daar nou niet blij van? Lekker netflixen met een kaasplankpizza of croissanttosti. Als je 2 stukjes Beemster herfstkaas koopt in de supermarkt, krijg je dit kookboek gratis mee. Bij Deen, Coop & Jan Linders vanaf nu, bij Albert Heijn vanaf 15 november. De Hollandse mac’n cheese en de kapsalon met kipshoarma komt hier vast binnenkort wel op tafel (Bodhi heeft even lopen bladeren 🙂

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Foto’s Anne+Max zijn van Studio1505

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Hoi Anne-Marie ik wil even terugkomen op de mascara die je van de week in je blog had aanbevolen. Ik heb deze meteen bij het Kruidvat gekocht en geprobeerd. Je hebt niets teveel gezegd. Ik had al zoveel soorten mascara’s gebruikt allerlei merken, allerlei prijzen maar was eigenlijk nooit echt tevreden. Maar dit wordt een blijvertje hoor. Een laag is voldoende om krullende en volle wimpers te krijgen. En dit voor nog geen 4,00.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*