Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Lidl way to go repen

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

Ken je de serie Mindhunter op Netflix? De serie gaat over de begindagen van psychologisch onderzoek naar seriemoordenaars. Een super goede serie, waarbij vooral de voortreffelijke neergezette tijdsperiode opvalt. En ook het acteerwerk is fantastisch. Echt een aanrader wat mij betreft. Er staat momenteel twee seizoenen online.

foodtruck

Beleven

 De foodtruckfestivals beginnen wel een beetje op zijn einde te lopen. Toch nog zin in lekker buiten eten, een pokebowl of lekkere burger? Dan kun je dit weekend nog terecht bij Toost Foodtruckfestival in Alphen aan de Rijn en bij Rrrollend in het Matilo Park in Leiden.

Doen

Elk kwartier komt er in Nederland een alzheimerpatiënt bij. Om de behandeling en onderzoek te steunen kun je een paar sokken kopen. Twee verschillende sokken, die dan ook de verwarring van alzheimerpatiënten symboliseren. Te koop in diverse winkels (ik zag ze bij Jumbo) en online op alzheimersocks.nl

Van de prijs van € 7,99 gaat € 5,00 naar het goede doel.

Raw bar

Proeven

Om na de vakantie weer een beetje in het gareel te komen, probeer ik vooral mijn tussendoortjes gezond te houden. Erg smakelijk en voedzaam zijn bijvoorbeeld de raw bars van Lima. In hele bijzondere smaken, met als grote favoriet de cacao & pepermunt. De repen bevatten alleen fruit en noten, maar deze smaakt dus naar After Eight. Me like!

Te koop in natuurvoedingswinkels voor € 2,04.

Lidl way to go repen

Kopen

Lidl is goed bezig: ze brengen sinds deze maand een eigen duurzame chocoladereep op de markt. Deze ‘Way to Go’ reep is voor € 1,99 verkrijgbaar in de smaken puur, melk, karamel & zeezout en kokos & pecan.  De cacao voor de repen wordt rechtstreeks van de boeren van Fairtrade coöperatie Kuapa Kokoo in Ghana ingekocht. Door een extra premie bovenop de Fairtrade premie te betalen, kunnen boeren werken aan het verhogen van hun inkomen.Ik miste in de kokos & pecan wel de kokos, maar de chocolade is verder goddelijk!

Tokyo

Lezen

Ik heb een enorme fascinatie voor Japan. En voor Japans eten. Ik zou er ook dolgraag een keer heen willen, maar moet nog even doorsparen. Een heerlijk voorproefje neem je wel vast met het prachtig vormgegeven boek Tokyo van Tokyo-kenner en chef Tim Anderson. Een kookboek, maar eigenlijk ook een reisgids voor Tokyo. Van basisingredienten tot de lekkerste snackautomaten en van streetfood tot moderne fusion. Alleen voor de kaft en de prachtige illustraties zou je dit boek al kopen!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*