Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Goedkoop of gratis dagje uit: Pyramide van Austerlitz

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

Kinepolis discovery day

Wist je dat er jaarlijks zo’n 450 films te zien zijn in de bioscoop? Om een keuze te kunnen maken uit dit enorme aanbod introduceert Kinepolis Discovery Day. In een dynamische trailershow in het beste beeld en geluid ontdek je de nieuwste films. Dicscovery Day vindt plaats op 9 november in alle Kinepolis bioscopen, kaarten scoor je vanaf nu via www.kinepolis.nl.

Goedkoop of gratis dagje uit: Pyramide van Austerlitz

Beleven

Het is komende week herfstvakantie in de regio noord en midden. Ben je nog op zoek naar leuke uitjes die niet al te veel geld kosten? Ik heb een hele blogpost geschreven met tips voor gratis of goedkope dagjes uit! Nog wel wat budget? Dan heb ik hier nog een artikel voor je met de leukste musea om te bezoeken met kinderen. Fijne herfstvakantie!

Doen

Ik heb hier al vaker de tip gegeven, maar omdat je er maar 2x per jaar heen kunt doe ik het gewoon nog een keer. De Japanse tuin op landgoed Clingendael is dit najaar geopend van van 12 oktober tot en met 27 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur.

Aspire

Proeven

Jongeren drinken tegenwoordig steeds minder frisdrank of energydrinks. Een goede zaak! Wat ze dan wel drinken? Gezondere frisdranken, zoals bijvoorbeeld van Aspire. Frisdrank zonder calorieën, suikers en koolhydraten. Maar met ingrediënten als groene thee, guarana en gember. Verkrijgbaar in vier – lichtbruisende – smaken: cranberry, appel-acai, mango en framboos. Die met mango is mijn favoriet! Je koopt de blikjes in de supermarkt (AH, Jumbo, Deen) of bij de DA Drogist en Etos vanaf € 1,39 (250 ml.)

Tony's estafette reep

Kopen

Hij ligt weer bij AH, de nieuwe estafette reep van Tony’s Chocolonely. Melk pecan crunch karamel. Of zoals ze zelf zeggen: konden we er nog eentje met karamel maken? Yes PE-CAN! Een romige reep met sticky karamel, pecannootjes en een knapperige crunch. Probeer die maar eens stiekem op te eten! Over een jaar wordt het stokje doorgegeven aan de volgende seizoenssmaak dus geniet ervan zolang het duurt! Ook online te koop voor € 3,35 (180 gram).

gwens bakery

Lezen

Gwenn Danis blonk in Heel Holland Bakt al uit door zijn fantastische smaakcombinaties. Hij was dan ook finalist in seizoen 2017. Nu komt hij met ‘Gwenn’s bakery’, een boek vol moderne Franse patisserie, zijn grote passie. Die hem letterlijk met de paplepel is ingegoten tijdens zijn jeugd in Frankrijk. Maar ook in de jaren dat hij met zijn Franse vrouw in Parijs woonde. Ik heb al heel wat briefjes in het boek geplakt van recepten die wil gaan maken. Van de Florentines (favoriet van mijn vader) tot quatre quarts au citron. Die laatste heeft moeilijkheidsgraad 1 (van 3) dus mooi om mee te beginnen. Misschien dat ik me dan ooit aan de Saint-Honoré 100% chocolade (3/3) durf te wagen. Een prachtig boek!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Heerlijke inspiratie! Die reep chocolade *kwijl*! Het boek heb ik meteen op mijn kerstverlanglijstje gezet, dat klinkt zo goed! Ik wil heb!! 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*