Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Scheurkalender-Dear-Good-Morning-1

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

Ben je net zo’n fan van Kerstmis als ik? Dan moet je zeker de site van Christmaholic eens bezoeken. Christmaholic is de leukste en grootste kerstblog van Nederland waar je honderden artikelen vindt boordevol inspiratie voor (het maken van) kerstversiering, recepten voor het kerstdiner, creatieve knutselideetjes, cadeautips en nog veel meer! Saskia bezoekt kerstshows, maakt diy’s die ook ik kan maken en maakt van Kerst gewoon echt een feestje. Aanrader (ook via Instagram te volgen!)

Beleven

Om nog maar even in de kerstsferen te blijven: heb jij al eens een bezoek gebracht aan de kerstshow van de Intratuin Duiven. Ik nog niet maar het staat wel hoog op mijn lijstje. De kerstshow in Duiven schijnt zelfs de grootste van Europa te zijn! Er is een gigantisch miniatuurdorp en een lopende band die weleens wordt vergeleken met de Droomvlucht in de Efteling. Snel maar eens een bezoekje plannen!

Kerstmarkt

Doen

We houden de kerstsfeer er gewoon lekker in! Heb jij weleens een kerstmarkt bezocht? Op de een of andere manier weten ze er in Nederland nooit goed in te slagen om een sfeervolle markt neer te zetten. Vind ik dan hè. Doe mij maar Duitsland. Vorig jaar zette ik de leukste kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland voor je op een rij. Check nog wel even de startdatum, die kan dit jaar natuurlijk anders zijn. Welke kerstmarkt is jouw favoriet? De mijne die in het oude centrum van Keulen (tegenover Kaufhaus).

Proeven

Ben je lactose-intolerant of hou je – net als ik – niet zo van de smaak van ‘gewone’ melk? Probeer dan eens deze amandelmelk van Innocent. Plantaardige drank, ongezoet en zonder toevoegingen in een recyclebare fles. Er is ook hazelnoot-, haver- en kokosmelk verkrijgbaar. Mijn oordeel: heel erg lekker! Vooral om te gebruiken voor een lekkere portie overnight oates Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €2,49 (750 milliliter)

Scheurkalender-Dear-Good-Morning-1

Kopen

In 1 minuut per dag je leven veranderen, kan dat? Wel als je nu de scheurkalender van Dear Good Morning bestelt! Iedereen kan wel een minuut vrijmaken om iets te doen. En dat ene minuutje zorgt voor een goed begin van de dag. Door te bewegen, of juist even te mediteren. Na te denken over de dag, een gewoonte aan te passen. In deze kalender krijg je iedere dag een opdracht van 1 minuut. 365 minuten in een jaar – iets meer dan 6 uur – om je leven een positieve draai te geven. Wie wil dat nou niet? Te bestellen via de DGM-webshop voor € 14,95. Ik ga er in ieder geval mee beginnen op 1 januari!

ramen otaku

Lezen

Ramen – de soulfood van Japanners – is van oorsprong een maaltijdsoep. Er zijn ontelbaar veel variaties mogelijk van deze soep van geurige bouillon met noodles en toppings als vlees, vis, paddenstoelen, ei, zeewier etc. Het is echte comfortfood die ook nog eens makkelijk te maken, snel en betaalbaar is. Wat wil je nog meer? Nou, misschien een paar goede recepten? Sarah Gavigan is een echte ramen-nerd en heeft een eigen ramen-winkel in Los Angeles. In het boek Ramen Otaku (Otaku betekent ramen-nerd) deelt zij meer dan 40 recepten om zelf de lekkerste noodlesoep te maken!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Ohhh kerst!! Love it! Ik heb verschillende markten bezocht, ik denk dat Antwerpen (duh) en Düsseldorf favoriet blijven. Ik wist niet dat die Intratuin de grootste van Europa was! Ik ga binnenkort wel naar een andere vestiging, schijnt supermooi te zijn 🙂
    Die scheurkalender is leuk, een om te onthouden!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*