Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De winkel is getransformeerd naar een prachtige lichte zaak waar de producten nog beter uitkomen. Niet alleen de Betjeman & Barton-theeblikken met meer dan 200 soorten thee, ook serviezen als die van Emma Bridgewater en Mateus en Portugees gerecycled glaswerk hebben een mooi podium gekregen. Verder is ruimte gemaakt voor bijzondere thee-gerelateerde delicatessen zoals confituren van Belberry, koekjes van Cartwright & Butler, Van der Burgh Chocolaad en zout van Sal de Ibiza. Betjeman & Barton is een klein authentiek kwaliteitstheemerk uit Parijs, opgericht in 1919.

Beleven

Om alvast in je agenda te zetten: van 20-23 december strijkt de Amsterdamsche kerstmarkt neer in de Amsterdamse Westergas. Een gratis toegankelijk festival met winterse gezelligheid, muziek, eten en drinken en een grote kerstmarkt. De kerstmarkt start 20-12 om 16.00 uur, de andere dagen om 12.00 uur (tot 01.00 uur). Meer info op www.amsterdamsche-kerstmarkt.nl

fermenteerset

Doen

Fermenteren is niet alleen leuk, het is ook nog eens lekker en gezond. Zuurkool, augurken, olijven, wortels, zowat elke groente leent zich voor fermentatie. Met deze set van Lékué kun je dat eenvoudig zelf thuis doen. De set bevat twee glazen bokalen van 700 ml met deksel, een Lékué ventiel, twee verstelbare persschijven en een pincet om aan te drukken en te serveren. De fermenteerset is verkrijgbaar bij huishoudspeciaalzaken en webshops voor € 34,95. Meer informatie: www.livwise.nl.

Oppo ijs

Proeven

Oppo, de uitvinder van lekker en verantwoord ijs, komt met twee nieuwe smaken: double salted caramel en vanilla pecan! Eerder werd Oppo al gekozen tot het beste gezonde ijs (o.a. door Parool en Algemeen Dagblad). Met respectievelijk maar 178 calorieen per halve beker (salted caramel) en 198 (vanilla pecan) is het inderdaad wel heel erg lekker schuldvrij genieten! Verkrijgbaar bij AH voor € 5,13 per  beker.

Kopen

Wanneer twee iconische merken hun handen ineen slaan krijg je een unieke collectie: De Star Wars x Le Creuset Collectie! Die zo populair is dat deze nu al grotendeels is uitverkocht. Paradepaardje is – in mijn optiek – deze Han Solo Carbonite Signature Braadslede. Gebaseerd op het karakter van Han Solo, bevroren in carboniet. Voor een ‘luttele’ € 479,00 heb je wel een uniek stuk in huis! Er zijn ook Darth Vader pannen en R2D2 ovenschaaltjes! De collectie is nog te vinden in diverse keukenwinkels, on- en offline.

De stilte van de witte stad

Lezen

De stilte van de witte stad is deel 1 van een trilogie van de Spaanse schrijver Eva Garcia Sáenz de Urturi. Het boek is een heerlijk combi van spanning, geschiedenis en cultuur. Het verhaal speelt zich af in Spaans Baskenland en draait om een jonge inspecteur en profiler die een oude serie bizarre moorden moet koppelen aan een nieuwe reeks misdaden. Deel 2, De riten van het water, is net uit en ik kan niet wachten er aan te beginnen!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*