Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Ik heb iets met poppenhuizen en miniaturen, zal wel door de hobby van mijn ouders komen. Ik mis alleen het geduld om er zelf iets mee te doen. Waar ik dan wel weer geduld voor heb is het kijken naar dit soort filmpjes op Youtube. Waar ze een complete bakkerij maken met echte minitaartjes, cake en macarons! Fascinerend!

Beleven

Op tweede Pinksterdag (21 mei) stellen 57 boerenfamilies tussen 10.00 en 16.00 hun staldeuren weer open voor de Campina Open Boerderijdagen. Doe de boerenstormbaan, ga melkbusheffen, proef bij de zuivelbar of volg een rondleiding. Inschrijven doe je op de site. Bekijk de video hierboven voor een leuke teaser!

tongtongfair

Doen

Liefhebbers van de Indische cultuur en keuken weten vanaf 24 mei hun weg weer te vinden naar Den Haag. T/m 3 juni vind daar de Tong Tong Fair plaats (de vroegere Pasar Malam). Leuk is dat je dit jaar ook een aantal masterclasses koken kunt volgen, o.a. met topchef Norman Musa en met Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt.

Mongozo kokosbier

Proeven

Ik drink het liefst wijn, maar in de zomer vind ik een biertje ook wel een heerlijke dorstlesser. En dan vooral een weizen of dit heerlijke kokosbier van Mongozo. Ik proefde het voor het eerst bij Keniaans restaurant 3Stones en ben voorgoed verslaafd. Ik koop het online, want ben het bij de slijter nog niet tegengekomen. Een fairtrade biertje met Max Havelaar keurmerk en een heerlijke kokosnootsmaak. En met een alcoholpercentage van 3,6% een fijne doordrinker (€ 1,99 per flesje van 33 cl)

mango-body-yogurt-2-640x640

Kopen

Je hebt yoghurt om te eten, en nu ook yoghurt om op je lichaam te smeren. Body yoghurt van The Bodyshop trekt super snel in, je kunt meteen na het aanbrengen je kleren aantrekken. In de winter gebruik ik vaak een bodybutter, maar in de zomer vind ik dit soort frisse gelachtige substanties heerlijk. Verkrijgbaar in vijf heerlijke geuren, waaronder mango, aardbei, british rose, amandel en moringa (mijn lievelingsgeur van The Bodyshop!). Hou jij ook van dit soort frisse zomercrèmes?

kleine taartjes

Lezen

Ik was al fan van de ‘minimini’s’, de taartjes van de Franse patisserie Petit gâteau uit Amsterdam. En met dit prachtige kookboek kan ik nu ook zelf aan de slag! In het boek ‘Kleine taartjes’ leer je de eenvoudige basis van zanddeeg om daarna eindeloos te variëren met toppings en vullingen. Ik ben meteen naar de winkel gerend voor mooie kleine bakvormpjes, dus binnenkort kun je een aantal lekkere taartjes op de blog verwachten!

Zowel dit boek als de patisseriewinkels zijn een absolute aanrader, voor zowel beginnende als gevorderde bakkers.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Oeh, Pasar Malam was altijd geweldig in het Zuiden, maar in Den Haag ben ik nog nooit geweest. Als we na ons bezoek aan Limburg nog wat puf overhebben om wat leuks te doen, dan denk ik dat we ook naar de Tong Tong fair gaan.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*