Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven
tampopo

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Vanaf vandaag (t/m 16 september) is in Museum Voorlinden in Wassenaar het werk te zien van de  Amerikaanse meesterschilder Wayne Thiebaud (1920). Thiebaud wordt geroemd om zijn rijke schilderijen van taarten, ijsjes en hotdogs die je doen watertanden. Het Amerikaanse dagelijks leven heeft de 97-jarige (!) Thiebaud tot kunst verheven. In museum Voorlinden zie je zo’n zestig werken bij elkaar uit de jaren 1961 tot 2018.

tampopo

Beleven

Een film niet alleen zien maar ook culinair ‘beleven’, dat kun je in Filmhuis Den Haag. In de serie ‘Janneke’s filmsmaak’ staat dinsdag 12 juni een avant première van de gerestaureerde klassieker Tampopo op het menu. Voor slechts €19,95 eet je vooraf in het restaurant het iconische gerecht Ramen (Japanse noedelsoep) en krijg je als toetje de film Tampopo geserveerd, inclusief nagesprek met culinair journalist Janneke Vreugdenhil (NRC). Kaarten bestel je gemakkelijk online

wk zandsculptuur

Doen

Niet op het strand van Scheveningen maar aan de Lange Voorhout in Den Haag vindt dit jaar het WK Zandsculpturen plaats. Woensdag 13 juni wordt de winnaar bekend gemaakt, daarna zijn de sculpturen nog t/m 19 augustus gratis te bewonderen. Kom ook een keer ’s avonds, de sculpturen worden dan spectaculair verlicht.

Er doen acht landen mee aan het WK, Nederland is als gastland uitgesloten. Wel wordt er door Nederland een sculptuur gemaakt en opgedragen aan Scheveningen (200 jaar badcultuur). Het thema is dit jaar dan ook ‘200 jaar zee, zand en …’

Piggy proof

Kopen

Kraakwitte sneakers zijn ‘the bomb’. Maar hoe houd je ze zo mooi wit? Helemaal nu het festivalseizoen van start gaat? Enters Piggy Proof. Een speciale spons die werkt zoals de oude vertrouwde potlood gum. Schone gympen in een handdraai, alsof ze zo ‘vers’ uit doos komen.

Ook een vieze streep op een leren jas of taas haalt de spons zo weer weg. Piggy Proof is te koop online,  bij De Bijenkorf, Hudson’s Bay en de betere schoenzaak.

Pineapple adquiri

Proeven

Niets zo zoet en zomers als ananas! Niet aleen in je interieur of op je kleding, maar deze zomer vooral in je glas! De Koninklijke De Kuyper introduceert deze week een frisse likeur met de exotische smaak van ananas. Hiermee kun je een nieuwe frisse twist aan cocktails toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeel van een ‘Pineapple Daiquiri’, met ananaslikeur, limoen en rum?

Mix 1 deel De Kuyper Pineapple met 2 delen Don Q spiced rum en 1 deel limoensap. Shaken met ijs en snel onder de palmboom! Verkrijgbaar bij Gall & Gall of de betere slijter.

Brindisa

Lezen

Wij gaan dit jaar op vakantie naar Spanje en Portugal. En sinds onze vele vakanties naar Canarisch eiland La Palma ben ik meer en meer fan aan het worden van de Spaanse keuken. Toch staan er nog niet veel Spaanse gerechten op mijn blog. Alleen het recept voor barraquito (Canarische koffie met licor43) en churros zo uit mijn hoofd. Daar gaat vast verandering in komen met dit prachtige boek, dat eigenlijk meer een groot naslagwerk is van de Spaanse keuken.

In ‘Brindisa‘ vind je vele klassieke regionale Spaanse gerechten en tapas, voorzien van achtergrondverhalen over de allerbeste ingrediënten. Dat herken ik wel uit de Italiaanse keuken. Met goede ingrediënten ben je al op de helft van een goed gerecht! Brindisa is van oorsprong een Engels importbedrijf van Spaanse etenswaren maar omvat inmiddels meerdere winkels, restaurants en tapasbars in Barcelona en Londen. En nu dus dit prachtige dikke kookboek (544 blz!!). Er staan niet veel foto’s in, maar daarom des te meer ruimte voor recepten en verhalen. Een must have voor iedere liefhebber van de Spaanse keuken!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*