Home » Wil jij in mijn poesiealbum schrijven?
Poesiealbum Loopvis

Wil jij in mijn poesiealbum schrijven?

Als kind had ik een poesiealbum. Een boekje waarin vrienden, familie, juffen en meesters een gedichtje in schreven en versierde met mooie plaatjes en tekeningen. Het werd in die tijd eigenlijk door iedereen uitgesproken als ‘poesie’album, terwijl het duidelijk ‘poëzie’album moest zijn.

poesiealbum collage

Poesiealbum

De eerste poesiealbums kwamen uit Duitsland en hadden (net als die van mij!) poesie op de voorkant staan. Poesie is Duits voor poëzie. Weer een mysterie verklaard! Tegenwoordig gebruiken de meeste kinderen vriendenboekjes. Daarin staat de schrijver centraal, en lees je over de favoriete liedjes, tv-programma’s en hobbies van je vriend of vriendin. Blader je door een volgeschreven poesiealbum, dan ontdek je pas écht iets over de mensen die erin schreven.

Poesiealbum

Mijn poesiealbum uit 1974

In mijn oude poesiealbum – een meer dan 42 jaar oud boekje– zie je dat heel mooi terug. Ik koester het dan ook met heel mijn hart. Het is heerlijk om door het volgeschreven poesiealbum van vroeger te bladeren. Met op elke bladzijde een persoonlijke boodschap van de mensen die ik liefhad. Van het zelfbedachte gedichtje van mijn toen 4-jarige zusje (opgeschreven door mijn vader) tot de lieve woorden van mijn al lang overleden opa’s en oma’s. De prachtige tekening van een klasgenootje en dat oh zo interessante Engelse gedicht van mijn juf uit klas 1. De prachtige poesiealbumplaatjes maken het geheel helemaal af.

‘Meisje met je blauwe ogen,
 meisje met je blonde haar,
 zonnetje voor alle mensen,
 alle dagen van het jaar.
 Zeg zal ik jou eens wat zeggen,
 Wat ik vurig voor je wens,
 Dat je later als je groot bent,
 Wordt een goed en eerlijk mens.

Poesiealbum Loopvis

Poesiealbum anno 2017

Poesiealbums zijn tegenwoordig lastig te vinden. En dus besloot Uitgeverij Loopvis ze zelf te gaan maken. In een mooi houten bewaardoosje, mét poesieplaatjes en een mooi boekje met voorbeelden. Vergeet de voorgekauwde teksten in vriendenboekjes, leve het poesiealbum! Het poesiealbum is verkrijgbaar in twee uitvoeringen en verkrijgbaar bij diverse boek- en cadeauwinkels. Het album in bewaardoosje kost € 19,95 (ISBN 978-94-92206-39-8. Een los album kost € 14,95. Je kunt de albums ook online bestellen

Poesiealbum Loopvis

Uitgeverij Loopvis

Uitgeverij Loopvis is een kleine, creatieve uitgeverij met een flinke dosis lef en een eigenwijze en duurzame aanpak. Ook werken zij samen met één van de duurzaamste drukkers uit Nederland, Drukkerij Tienkamp uit Groningen. De productie van de Loopvisboeken hebben daarom een zo laag mogelijke impact op het milieu

Bewaardoos poesiealbum

Voor deze blogpost heb ik producten ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

11 Comments

  1. Karin van Dam

    Leuk om te lezen helaas ben ik mijn poesie album tijdens een verhuizing ooit kwijtgeraakt

  2. Wat fantastisch dat er weer poeziealbums komen. Vind ze veel leuker dan de vriendenboekjes van nu. Blader ook nog regelmatig door mijn eigen albums.

  3. Ik heb ze ook beide bewaard! Wat een heerlijke tijd!

  4. Ik heb ‘m ook nog! Waardevolle herinnering.

  5. Echt een mooi cadeautje in zo’n doosje :).

  6. Wat leuk! Ik heb die van mij ook bewaard en ik vind het zo iets moois en liefs!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*