Home Ā» Frittata uit de oven
Frittata uit de oven

Frittata uit de oven

Het is bijna Pasen, dus had ik bedacht om wat extra eierrecepten op mijn blog te plaatsen. Want een eitje is altijd lekker, ook als het geen Pasen is. En deze frittata uit de oven is zo gemaakt en lekker als warme lunch of borrelsnack. De frittata doet het overigens ook prima in de broodtrommel de volgende dag!

Frittata uit de oven

Frittata met tuinbonen

Ik gebruik tuinbonen uit de diepvries. Wel zo makkelijk en ze smaken prima. Liever verse boontjes doppen? Dat mag natuurlijk ook! Van een kilo peulen houd je zo ongeveer 200 gram tuinboontjes over. Lekker zen klusje toch? Maak ook eens deze heerlijke tuinbonentapenade!

Frittata uit de oven

Vervang de Parmezaanse kaas gerust door een ander lekker kaasje. Pecorino bijvoorbeeld, voor net wat meer pit. Of een lekkere geitenkaas. Volgens mijn mannen (lees carnivoren) waren uitgebakken spekjes vast ook heel lekker geweest.

Frittata maken in een gietijzeren pan

Die mooie gietijzeren pan kocht ik bij Oil & Vinegar. Ziet er alleen al leuk om in te serveren toch? Je kunt natuurlijk ook gewoon een ovenschaal gebruiken. Een vierkante schaal is dan makkelijker om daarna in blokjes te kunnen snijden.

Frittata uit de oven

Frittata uit de oven met tuinbonen, citroen en kaas

Frittata uit de oven

Frittata uit de oven

Een heerlijk lunchgerecht is deze frittata uit de oven met tuinbonen, citroen en kaas.
Afdrukken Pin
Gang: lunchgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: oven, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel olijfolie +extra om te besprenkelen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 200 gram tuinbonen diepvries
  • 6 eieren
  • 175 ml slagroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • rasp van een halve citroen
  • 25 gram rucola

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm de olijfolie in de koekenpan en roerbak hierin de knoflook met de (bevroren) tuinboontjes voor ca. 6 minuten.
  • Klop de eieren los met de slagroom, Parmezaanse kaas, citroenrasp en rucola. Voeg de tuinbonen toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een gietijzeren pan of ovenschaal in en schep het eimengsel erin.
  • Bak de frittata in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat iets afkoelen en snijd in blokjes (in de schaal of stort op een bord) Besprenkel met wat lekkere olijfolie en serveer warm of lauwwarm.
Delen op Facebook

 

Bewaar het recept voor frittata uit de oven op Pinterest:

frittata uit de oven

Summary
recipe image
Recipe Name
Frittata uit de oven met tuinbonen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Lekker recept Anne-Marie maar Marco en ik zijn beiden niet zo gek op tuinbonen. Ik vraag me af of het ook met verse spinazie zou kunnen en dan inderdaad spekjes of kipfilet.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*