De allerlekkerste chocolade(letter)mousse!

Komen de pepernoten en chocoladeletters je nu al een beetje de neus uit? Of heb je toch al meer gesnoept dan je lief is? Bewaar de chocoladeletters dan zodat je later in de maand (kerst?) er heerlijke chocolademousse van kan maken. In al zijn simpelheid voor mij het allerlekkerste dessert van de wereld. En door te variëren met chocoladesoorten (wit, melk, puur) of toevoegingen als een schepje oploskoffie of een scheutje likeur (amaretto, baileys, liquor43) smaakt het steeds weer anders!

 
 De allerlekkerste chocolade(letter)mousse!


Wat heb je nodig (vier porties groot of acht klein):

  • 250 gram chocolade(letters)
  • 3 dl. slagroom
  • 4 eieren
  • 60 gram suiker
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze in de magnetron (ca. 2 minuten op 800 watt). Laat ietswat afkoelen. Scheid de eieren. Sla de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Sla in een derde (grote) kom de eidooiers met de suiker dik en lichtgeel. Roer de afgekoelde chocolade door de eierdooiers en vervolgens de slagroom. Schep hierdoor voorzichtig de eiwitten door (niet meer kloppen, maar omscheppen, zo houdt je de meeste lucht in de mousse). 
 
Chocolademousse
 
In glazen of schaaltjes in de koelkast ca. 1 uur laten opstijven.

Ook leuk om te lezen:

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge