Foodboxes

In de beautywereld al veel gezien: beautyboxes. Iedere maand krijg je per post een mooie doos thuis gestuurd, gevuld met beautyproducten. Om uit te proberen, mee te variëren of weg te geven. Ook culi-minnend Nederland kan tegenwoordig een aantal boxen thuis bestellen. Ik zet ze hieronder voor je op een rij!

Foodelicious box

Food we love box

Een doos vol met de lekkerste delicatessen, bijzondere achtergrondverhalen en recepten voor inspiratie. Voor €24,95 krijg je maandelijks een doos thuis die meestal gelieerd is aan een thema. De box van september had bijvoorbeeld ‘Van Hollandse bodem’ als thema, die van oktober ‘Japan beyond sushi’. In de septemberbox zaten maar liefst zeven producten, waaronder frambozenmosterd van Raspberry Maxx, soep van Kromkommer, geitenkaas van De Molkerei, zeemansboter pindakaas en een kaasmesje van Boska. Zo beschouwt is 25 euro voor zeven delicatessen geeneens zoveel geld. En dat is ook nog eens inclusief verzendkosten! Deze box betaal inmiddels niet meer.

Bites we love

Heb je je voorgenomen gezonder te gaan eten en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is de bites we love box misschien iets voor jou! In een box die maar liefst wekelijks verschijnt krijg je vier gezonde en lekkere snacks (bites) toegestuurd. Vooraf kies je het profiel (Pure, Power of Pleasure) dat bij je past en Biteswelove selecteert iedere week vier verrassende natuurlijke tussendoortjes voor je. De box kost € 4,95 en past door de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven! De bites zijn steeds een mix van noten, zaden, superfoods en chocolade in portieverpakkingen van ca. 50 gram. Zonder onnatuurlijke geur-, kleur- of smaakstoffen.

Foodelicious box

Een box die eens in de twee maanden verschijnt. Voor € 34.95 krijg je een doos vol verrassende delicatessen thuisbezorgd. ‘Een cadeautje voor jezelf’ zoals ze het op de site noemen. De Foodelicious Box bestaat uit een selectie van delicatessen zoals de mooiste olijfolie, de meest exclusieve chocolade, truffelproducten, pasta, Italiaanse koekjes, Spaanse azijn en Franse mosterd. De inhoud van de box blijft geheim tot het moment dat je de box ontvangt en opent. Op de site kan ik verder niets terugvinden over hoeveel producten er in de box zitten of wat er in voorgaande boxen gezeten heeft. Ik vind het persoonlijk best veel geld voor delicatessen die je niet zelf hebt uitgekozen. Foodelicous is een webwinkel voor delicatessen, het aanbod is zeer uitgebreid. Het aanbod in de box zal dat ook vast zijn!

Boxbites

Bij deze box draait het – net als bij biteswelove – om tussendoortjes. Bij boxbites snappen ze dat snacken genieten is. Maar dat dat ook best samen kan gaan met gezond. Dus verzamelen zij de beste snacks uit binnen- en buitenland. Vrij van kunstmatige onzin, gluten en geraffineerde suikers.

Je kunt kiezen tussen de mini (8 snacks voor €19,00), original (18 snacks voor €29,00 of big box (54 snacks voor €79 euro). Je zit dus niet aan een abonnement vast. De site maakt verder niet echt duidelijk wat je in de box aan snacks kunt verwachten. Op een blog die een recensie schreef over deze box las ik dat in haar box o.a. dadels, vegan muesli reep, notenmix en chocolade van rauwe cacao zaten. Mmmm, niet echt mijn ding ben ik bang.

 

Hello Fresh box

Waar de andere boxen zich meer richten op de extraatjes en delicatessen is de Hello Fresh box bedoeld voor de dagelijkse warme maaltijd. Je kunt kiezen uit een original box of een veggie box. De box bevat alle ingrediënten, in exact afgemeten hoeveelheden, voor 3 of 5 gevarieerde maaltijden voor het door jou aangegeven aantal personen. Recepten voor vlees-, vis- en vegetarische gerechten worden wekelijks bij je thuisbezorgd. Inclusief recepten voor gerechten die binnen 30 minuten op tafel staan.

Bestel je vijf maaltijden voor twee personen dan ben je 49 euro kwijt. Klinkt misschien duur maar een vergelijking met eenzelfde lijstje ingrediënten gekocht in de supermarkt geeft aan dat Hello Fresh zelfs iets goedkoper uitkomt. En het wordt gratis thuisbezorgd. En je hoeft niet na te denken over wat je nu weer moet eten vanavond. En je hoeft niets weg te gooien….. Je moet denk ik wel een beetje een alles-eter zijn, een ander kiest immers voor je wat jij gaat eten vanavond. Maar als je voor gemak wilt gaan, is dit een aanrader!

3 Comments

  1. wat leuk boxen. Even anders dan beautybox. Deze boxen zijn allemaal zien er leuk uit

  2. Thnx! Het is jammer dat ze soms best wel prijzig zijn, anders had ik mezelf wel maandelijks een doos cadeau gedaan 🙂

  3. Ik heb de Krat. Dat was echt de eerste vers van de boerderij naar je keukentafel box. Hello Fresh is daarvan gekopieerd. Maar dat is natuurlijk alleen maar goed, dat meer mensen 'vers' eten eten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*