Flammkuchen und so weiter

Het is voorjaarsvakantie dus we gaan er even tussenuit. Op slechts een uurtje of vijf rijden zit je in de Hunsrück, een prachtig heuvelachtig gebied in Duitsland tussen de Moesel, Rijn en Saar. De hoogste berg is maar liefst 818 meter hoog!

Vier dagen genoten van rust, prachtige autoritten door bossen en langs de Moesel, uren shoppen in Trier en vooral ook culinair genieten. Heerlijke wijn natuurlijk, daar staat de streek om bekend. En dan met een heerlijk stuk Flammkuchen, een Duitse variant op de Italiaanse pizza. Alleen is de bodem flinterdun en wordt deze niet belegd met tomaat maar met crème fraiche. Daarop nog uien en spek. Er bestaan meerdere varianten van de Flammkuchen maar dit is de originele Elzasser variant. Binnenkort ga ik het zelf proberen te maken, dus het recept volgt nog!

Flammkuchen

 

Ook aten we heerlijke Bauerenfrühstück, een gerecht van gebakken aardappelen, spek, ui en ei, traditioneel gegeten door boeren als ontbijt. Een heerlijk en goedkoop (7 euro) diner!

Bauernfrühstück

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*