Uit eten in Den Haag

Koken is heerlijk, maar het is nog lekkerder als er voor je gekookt wordt! Ik ga graag uit eten en helemaal op vakantie is het een absolute must. Naar welk land we ook gaan, iedere avond gaan we uit eten. Ik kan me daar altijd ontzettend op verheugen. Op een paar weken niet hoeven koken (ook ik vraag me regelmatig af wat we vanavond nu weer moeten eten). Maar ook op avonden vol culinaire verrassingen. Ook buiten de vakanties gaan we graag uit eten. In Den Haag zijn we redelijk ‘honkvast’. We hebben een aantal favoriete restaurants waar we graag eten en die wisselen we dan af. Er valt er soms één af (onze favoriete Japanner Sakura is helaas failliet gegaan), en er komt soms een nieuwe bij. Op dit moment zijn onze favorieten (in willekeurige volgorde):

Uit eten in Den Haag

Rakang thai Een van de eerste Thaise restaurants in Nederland. In dit kleine restaurantje aan de onooglijke Beeklaan eet je Thais zoals Thais bedoeld is. Van de tom ka khai, de massaman curry of chuu chi kai ga ik al watertanden als ik er over schrijf…. Tegenwoordig hebben ze van dinsdag t/m donderdag een super goedkoop driegangenmenu vlees (19.95) of vis (20.95). Je kiest dan een voorgerecht of soep en een hoofdgerecht van de kaart en krijgt gebakken banaan met ijs toe. Ik zeg doen! Lees hier ook mijn review van Rakang Thai

Brasserie Buitenhof In brasserie Buitenhof (verrassend genoeg niet aan het Buitenhof maar in de Kettingstraat ) eet je een driegangenmenu voor 25 euro. De uiterst vriendelijke Duitse eigenaresse werkt met kleinschalige (veelal biologische) producenten, waarbij seizoengebonden, verantwoorde vangst en teelt samen gaan. De wisselende kaart heeft steeds vijf voor-, vijf hoofd- en vier nagerechten. Denk boerse groentensoep uit Toscane met extra virgine olijfolie vooraf, gebraden piepkuiken uit de oven met knoflook, citroen en thijm en toe een selectie boerenkazen of een Frans citroentaartje met gebrande meringue. Voor 25 euro? Ja, voor 25 euro!

Santos Argentijns Grill restaurant aan het Kurhausplein in Scheveningen. De entrecotes en ribeyes worden klaargemaakt naar wens in de open keuken en zijn onovertroffen. Heerlijke verse sauzen en pofaardappels met room maken het menu compleet. Favoriet is ook de shake van citroenijs en limoncello op de dessertkaart!

Als iemand nog tips heeft, dan hoor ik ze graag!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*