My happy kitchen test: Slim pasta

Heerlijk koken en eten is één ding. Daarbij een beetje op gewicht te blijven een hele andere. Nou heb ik mij er al lang geleden bij neergelegd dat ik nooit maatje fotomodel zal krijgen. Zelfs niet dat van een plussize model…. Maar om niet steeds een nieuwe garderobe te hoeven aanschaffen en gezond te blijven probeer ik zo af en toe wel op mijn gewicht te letten. De komende weken – als het even kan tot aan de zomervakantie – ga ik verschillende methodes en producten proberen. De eerste in deze reeks is de zogenaamde slim pasta.

Slim pasta

 


Wat is het?
Slim pasta is een koolhydraatvrije, vetvrije, suikervrije en glutenvrije pasta gemaakt van een plantaardig vezel. Dit vezel uit de Konjac plant – glucomannan  – geeft een verzadigd gevoel en bevat slechts 12 kcal per 100 gram. Ter vergelijking: een portie gekookte pasta van 100 gram levert maar liefs 138 kcal op! In een zakje zit 200 gram pasta (24 kcal), goed voor een maaltijd van 1 persoon. Met wat toevoegingen krijg je dan een gezonde en caloriearme maaltijd. Slimpasta is verkrijgbaar in de vorm van spaghetti, fettucine, penne, noedels en rijst. Het is overigens  niet goedkoop (2,95)! Slimpasta is o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen, DA drogisterij en Jumbo.
Hoe was het?
Ik moet zeggen, ik was heel sceptisch. Een vezel dat de strijd aan moet gaan met pasta?  Mijn geliefde pasta? Ik koos voor een zakje fettucine. Als je het pakje openmaakt komt je een vissige geur tegemoet. Je moet het overtollige water afgieten en de pasta in een vergiet even goed afspoelen onder koud water. De pasta roerbak je vervolgens in een wok of koekenpan gedurende 2-3 minuten. Voeg de saus toe en klaar. Ik maakte een simpele saus van roergebakken gemengde paddenstoelen met een paar eetlepel Boursin cuisine Light. Deze saus is vrij sterk van smaak. Een bewuste keuze, omdat ik op een of andere manier weinig vertrouwen had in de slim-pasta.
Maar ik moet zeggen: het viel mee! De pasta heeft een aardige bite (bijna alsof je in inktvis bijt) en is zo goed als smakeloos. En daardoor dus een aardige begeleider van een lekkere smaakvolle saus. De pasta vult, het is een prima avondmaaltijd. Ik moet wel zeggen dat ik 2 uur later alweer honger had maar dat heb ik met pasta sowieso wel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*