Mason jars

Wie veel blogs leest of tijd doorbrengt op Pinterest heeft ze al vaak voorbij zien komen: Mason jars. Deze van oorsprong Amerikaanse potten (al meer dan 100 jaar oud!) hebben een aparte deksel, metalen rand en een rubberen weckring, en sluiten hierdoor hermetisch af. Sinds enige tijd kun je de potten ook in Nederland kopen, via masonmadness.comMason Jars

Zij verkopen verschillende soorten, variërend in inhoud, vorm, deksel en kleur. Je kunt er natuurlijk jam en chutneys in bewaren maar ook gebruiken om er je salade in mee te nemen naar het werk. Ook komen de potten vaak terug in allerlei interieur items, als zeeppomp, lamp of vaas.

Super handig dus en leuk om te zien! Ik bestelde er twee van 500 ml. de original (€ 3,50 en een blauwe limited edition (€ 4,50). Ook bestelde ik meteen twee (merkloze) kleine melkflesjes voor € 1,50 per stuk. Leuk om bijvoorbeeld een smoothie in te serveren of mee te nemen. Verzendkosten zijn € 3,95, boven de € 75,00 is het gratis.

Op Pinterest heb ik een Mason Jar bord gemaakt vol inspiratie! Zo wil ik bijvoorbeeld deze week mijn Mason jar gebruiken om deze verrukkelijke Caprese pastasalade mee naar het werk te nemen. Door te beginnen met de zwaarste laag (de pesto) en daarna in laagjes de salade (mozzarella, tomaat, pasta, basilicum) op te bouwen blijft alles fris totdat je de pot opent en de boel door elkaar roert om op te eten. Leuk en lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*