Ga terug Email Link
+ servings
champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Recept voor een heerlijke verse zelfgemaakte champignonroomsaus.
Print Pin
Gang: saus
Keuken: Westers
Trefwoord: klassieker, vegetarisch, zonder pakjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml runderbouillon (van een blokje)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 bosje platte peterselie fijngehakt (ca. 2 eetlepels)
  • 1 klontje roomboter

Aan de slag!

  • Verhit een klontje roomboter in een diepe (koeken)pan en fruit hierin het fijngesneden sjalotje en de fijngesneden (of geperste) knoflook.
  • Voeg de champignonplakjes toe en bak tot deze bruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bloem toe, laat even kort garen. Voeg nu de bouillon en slagroom toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  • Test nogmaals of er nog zout en peper nodig is. Voeg voor serveren de fijngehakte peterselie toe.

Notities

  1. Hoe lang blijft champignonroomsaus goed in de koelkast?
    Champignonroomsaus blijft ongeveer 3 tot 4 dagen goed in de koelkast als het afgedekt wordt bewaard.
  2. Wat zijn de beste gerechten om met champignonroomsaus te serveren? Champignonroomsaus is heerlijk bij vlees, zoals biefstuk, kip en varkensvlees, maar kan ook worden geserveerd met vegetarische opties, zoals groenteburgers of gegrilde groenten.
  3. Kun je champignonroomsaus vegetarisch of veganistisch maken?
    Champignonroomsaus kan vegetarisch zijn als je groentebouillon gebruikt. Voor een vegan saus vervang je de slagroom en roomboter door plantaardige varianten.
  4. Kan champignonroomsaus ook glutenvrij gemaakt worden?
    Ja, champignonroomsaus kan glutenvrij worden gemaakt door de bloem te vervangen door een glutenvrij meel, zoals rijstmeel of maïzena.
Delen op Facebook