Ga terug Email Link
–+ servings
Dutch baby

Dutch baby pancake

Een fluffy pannenkoek die je bereidt in een gietijzeren pan in de oven!
Afdrukken Pin
Gang: lunchgerecht, Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: comfortfood, oven
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 3 eieren groot
  • 200 ml melk
  • 115 gram bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 25 gram roomboter
  • snufje zout
  • poedersuiker

Aan de slag!

  • Zet een gietijzeren pan in de oven en verwarm de oven ca. 20 minuten voor op 230 graden.
  • Doe de eieren, melk, bloem, snufje zout en vanillesuiker in een blender of staande mixer en mix tot een glad en dun beslag.
  • Haal de pan (voorzichtig!) uit de oven en doe er de boter in. Draai de pan rond totdat deze bedekt is met de gesmolte boter. Giet het beslag in de pan en zet terug in de oven.
  • Bak goudbruin en gaar in ca. 20 minuten. Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker en/of beleg naar wens.
Delen op Facebook