Ga terug Email Link
–+ servings
Mini pavlova gebakjes

Mini pavlova gebakjes voor Pasen

Een lekker gebakje voor bij de koffie met Pasen!
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Westers
Trefwoord: oven, pasen, zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 2 1/2 eiwit 75 gram
  • 60 gram fijne suiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1 1/2 theelepel maizena
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • M&M paaseitjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het eiwit samen met de fijne suiker en het citroensap met een mixer tot stijve witte pieken. Spatel er voorzichtig de poedersuiker en maizena door.
  • Maak vier hoopjes eiwitschuim op de bakplaat. Maak met behulp van een lepel een kuiltje in het midden van elke pavlova. Bak 2 uur in de oven. Laat volledig afkoelen.
  • Meng de mascarpone met de abrikozenconfiture. Vul de pavlova's ermee en decoreer met de M&M paaseitjes.

Notities

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die drie dooiers die je nu over hebt?
Tip 3: je kunt ook kant-en-klare eiwitten in een flesje kopen in de supermarkt
Tip 4: maak voor het beste eiwitschuim je kom en mixers goed schoon en vetvrij met wat heet water en afwasmiddel of citroen.
Delen op Facebook