Ga terug Email Link
–+ servings
geroosterde spruitjes met kerriesaus

Geroosterde spruitjes met kerriesaus

Met wat gebakken uitjes erover heb je een heerlijk en kleurrijk bijgerecht
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht, Groente
Keuken: Westers
Trefwoord: vegan, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram spruitjes schoongemaakt
  • 15 gram boter eventueel plantaardig
  • 15 gram bloem
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel sojasaus of zout naar smaak
  • gebakken uitjes
  • plantaardige olie

Aan de slag!

  • Rijg de spruitjes op de spiesjes. Vet een grillpan dun in met olie en rooster de spruitjes rondom in ca. 8 minuten.
  • Maak intussen de kerriesaus. Laat de boter op een laag vuur smelten. Voeg de kerrie toe en bak even kort mee, zodat de smaken goed los komen. Doe er de bloem bij en roer tot alles is opgenomen door de boter. Giet er de kokosmelk bij, zet het vuur iets hoger en breng al roerende met een garde aan de kook. Breng op smaak met sojasaus of zout.
  • Serveer de kerriesaus bij of over de spruitjes, samen met wat gebakken uitjes.

Notities

Dit gerechtje is vegetarisch en door het gebruik van de kokosmelk ook vegan. Let dan wel even op dat je ook plantaardige boter (of olie) gebruikt.
Delen op Facebook